Miquel Valls nega que hi pugui haver fuga de multinacionals en cas d’independència

  • El vice-president de les cambres de comerç europees diu que no n'hi ha cap indici

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jaime Malet, president de la Cambra de Comerç dels EUA a Espanya, ha dit aquesta setmana que les multinacionals nord-americanes marxarien de Catalunya en cas d’independència perquè se’ls reduiria el mercat, que ara és de quaranta-set milions de persones, tenint en compte l’estat espanyol. Ho va dir a Catalunya Ràdio, on ja ha rebut contestacions d’experts i empresaris que neguen aquesta hipòtesi. Primer fou l’economista i professor de la Universitat de Columbia (EUA) Xavier Sala i Martín, que li va fer una rèplica contundent: ‘No hi ha cap empresa nord-americana que vingui a Catalunya per servir el mercat espanyol, sinó un mercat de 450 milions de persones, que és l’europeu.’

I ahir fou el president de la Cambra de Comerç de Barcelona i recentment reelegit vice-president de l’associació de cambres de comerç d’Europa, Eurochambres, Miquel Valls, que en una entrevista a Catalunya Informació va dir que no havia observat el més mínim indici que pogués fer pensar que les multinacionals nord-americanes i de tot el món tinguessin cap intenció d’abandonar Catalunya en cas d’independència. Valls va explicar que Catalunya és considerada una de les regions europees més industrialitzades i competitives, cosa que no canviaria amb la independència. I això, va explicar, és atractiu per a tota multinacional o gran empresa. ‘Sense cap dubte som un dels motors econòmics d’Europa. No veig en absolut cap mena de risc de deslocalització’, va reblar.

Sala Martín ridiculitza l’amenaça de Malet

‘El senyor Jaime Malet té una visió molt “pepera” del món, que veu Espanya com el centre de l’univers i que tothom està al servei de l’enorme mercat espanyol’, va començar dient irònicament l’economista. I va acabar així: ‘És una frase egomaníaca de gent que es pensa que són el centre de l’univers quan en realitat són una merdeta que no pinta res.’ Heus ací l’àudio:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any