Carta d’Arnaldo Otegi: Al parlament, al poble de Catalunya

  • El dirigent de l'esquerra abertzale explica per què ha renunciat a participar en la comissió pel dret de deicidir

VilaWeb
Redacció
14.10.2013 - 12:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arnaldo Otegi ha enviat una carta des de la presó de Logronyo adreçada al Parlament de Catalunya i ‘al poble de Catalunya’. L’ha publicada el diari Gara i també la web de la CUP, traduïda al català. El secretari general de Sortu i dirigent de l’esquerra abertzale, empresonat des de fa quatre anys, va enviar una primera versió de la carta a la CUP, però fou interceptada i filtrada a El País. Tot seguit us reproduïm el text de la carta publicada avui:

Al parlament, al poble de Catalunya

En relació amb la proposta que m’ha estat adreçada per a participar en la Comissió sobre el Dret de decidir del Parlament de Catalunya voldria manifestar:

El meu agraïment públic en primer lloc al gest de confiança i solidaritat personal i política plantejat per les CUP (i amb el suport d’ERC) amb la seva proposta. Desitjo enviar una abraçada i tot el meu suport i afecte personal tant als seus diputats/des com al conjunt de les seves militants i a la totalitat del moviment independentista de Catalunya.

Sobre el contingut de la proposta, voldria destacar que ha estat i tractarà de ser instrumentalitzada en termes de manipulació política i mediàtica amb l’objectiu de tractar d’aconseguir almenys els següents objectius:

—Vincular l’escrupolós procés democràtic que desenvolupa el poble català amb un procés com el d’Euskal Herria que ha estat marcat per diferents expressions de violència.

—Fomentar la divisió de les forces polítiques, socials i sindicals que impulsen el procés d’autodeterminació de Catalunya.

—Desviar l’atenció sobre el debat polític real que no és sinó el dret d’autodeterminació de Catalunya i totes les nacions a decidir lliurement, pacífica i democràtica el seu futur.

En aquest context, no hi ha res més allunyat de la meva voluntat que ser protagonista d’un procés que solament correspon protagonitzar als ciutadans/es de la nació catalana. No seré jo qui em converteixi en “instrument” dels que, mancant absolutament de raons de caràcter democràtic només intenten obstaculitzar el vostre procés d’autodeterminació nacional. Aquesta seria ja una raó suficient perquè renunciés a la meva col·laboració amb la comissió… Però hi ha encara una raó més poderosa per fer-ho: he tingut coneixement (a través dels mitjans) que amb la mateixa legitimitat amb què les CUP i Esquerra consideren positiva la meva participació, la resta de forces que també donen suport al procés sobiranista han mostrat serioses reserves o oposició a la meva participació. Aquestes forces representen avui la majoria del Parlament de Catalunya… i jo per un elemental criteri de coherència política no puc sinó respectar aquest criteri majoritari. Crec sincerament que aquí i ara aquesta és la meva millor aportació i per això he decidit de no participar en els treballs de la comissió.

Ara espero que tots respectin de la mateixa manera i amb el mateix esperit democràtic totes les decisions (inclosa la independència) que adoptin en el futur tant el parlament com el poble de Catalunya.

Amb el desig que els treballs de la comissió siguin fructífers, us envio una salutació.

Arnaldo Otegi
Secretari general de Sortu
Centre Penitenciari de Logronyo

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any