L’unionisme amb prou feines omple la plaça de Catalunya

  • PP i Ciutadans no apleguen gaire més gent que l'any passat · També s'hi han concentrat España2000, PxC, la Falange Española de las JONS i el neonazi Casal Tramuntana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Malgrat totes les crides fetes per PP i Ciutadans, l’unionisme no ha demostrat gaire més capacitat de convocatòria que l’any passat, i la concentració d’ahir convocada per la plataforma Som Catalunya, Somos España amb prou feines va omplir la plaça de Catalunya de Barcelona. Tanmateix, els organitzadors ho qualifiquen d’èxit i consideren que marcarà un punt d’inflexió. La concentració va transcórrer sense incidents, tot i que hi van haver algunes salutacions feixistes, banderes franquistes i crits contra TV3, com es pot veure en el vídeo de VilaWeb TV.

Els partits unionistes més radicals, PP i C’s, es van manifestar conjuntament amb organitzacions feixistes i racistes: la feixista España2000, la xenòfoba Plataforma per Catalunya, la Falange Española de las JONS i el neonazi Casal Tramuntana, del Clot.

Durant la mobilització, es van tallar els laterals de la plaça a Passeig de Gràcia, Ronda Sant Pere i Rambla Catalunya .Els organitzadors van desplegar al Passeig de Gràcia una gran bandera de 100 metres de llarg per 13 d’ample, la meitat espanyola i l’altra meitat catalana. El lema de la concentració, ‘Som Catalunya, Somos España’, va presidir l’escenari i el discurs es va llegir en espanyol i en català per l’atleta d’origen madrileny resident a Sant Adrià de Besòs Jesús Ángel García Bragado i el català Ander Mirambell, pilot de skeleton. 

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, també va declarar que l’acte havia estat un èxit ‘sense subvencions, sense la implicació dels mitjans públics ni el suport del govern’. ‘Aquesta Catalunya silenciosa avui ha començat a parlar, a dir democràticament i cívicament que Catalunya som tots i que no és independentista. Catalunya és Espanya’, va etzibar, i va carregar contra el govern i els consellers per haver anat a la Via Catalana i no a la concentració unionista.

Més informació: 
El col·lectiu Contrastant xifra en 30.061 els assistents a la concentració unionista de Barcelona

Un grupuscle neonazi es manifesta pel centre de Barcelona

Escassa assistència en la manifestació feixista a Montjuïc

El moviment 12-O també utilitza Els Pets

 

Heus ací un recull d’imatges publicades a Twitter:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any