Les convocatòries feixistes d’aquest cap de setmana al Principat

  • El 12 d'octubre hi ha previst que es concentrin grupuscles ultres a Barcelona · També se n'esperen diumenge a l'acte de beatificació de Tarragona

VilaWeb
Redacció
10.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana s’escauen uns quants actes ultradretans i espanyolistes a Barcelona i a Tarragona que han posat en alerta veïns, partits i policia. A Barcelona, grupuscles feixistes es concentraran a Montjuïc, com fan cada 12 d’octubre. Enguany pretenien sortir a les onze del matí de la plaça de Sants i arribar-hi en manifestació, però ahir el conseller d’Interior Ramon Espadaler va anunciar que els prohibia de manifestar-se entre la plaça de Sants i la plaça d’Espanya. Els veïns del barri, que s’havien organitzat per plantar-los cara, han convocat (vídeo) una manifestació de protesta avui a les vuit del vespre.

Ultres a Montjuïc

La ultradreta ha estat convocada per la coordinadora Espanya en Marcha, que aplega la Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional. Fa dies que ofereixen places d’autobús d’anada i tornada de Madrid a Barcelona i van publicar un vídeo amenaçador amb lemes com ara ‘El separatisme és un crim que no perdonarem’.

Per justificar la prohibició parcial de la manifestació, el conseller Espadaler va adduir motius de seguretat, després d’haver valorat els informes de la policia. Per tant, els neonazis faran el recorregut que fan cada any des dels anys vuitanta: de la plaça d’Espanya fins a Montjuïc, on han previst una concentració que acostuma a ser molt minoritària.

Concentració unionista a la plaça de Catalunya

El 12 d’octubre a migdia també hi ha convocada una concentració a la plaça de Catalunya. La crida l’ha feta la plataforma ‘Som Catalunya, somos España‘, juntament amb Ciutadans i el PP. També Plataforma per Catalunya i el neonazi Casal Tramuntana, del Clot. De fet, ja fa uns quants dies que militants del Tramuntana surten a repartir fulletons de l’acte per Barcelona i més municipis, com ara Badalona o l’Hospitalet de Llobregat, i que hi fan pintades sobre el 12 d’octubre amb inscripcions com ara ‘Catalanitat és hispanitat’.

Espanyolistes a l’acte de beatificació de Tarragona

Diumenge també es preveu la presència d’ultres a Tarragona, on la Conferència Episcopal Espanyola farà una gran cerimònia per a beatificar 522 ‘màrtirs de la persecució religiosa’. La ultradretana Cruz de San Andrés, que crida a assistir a l’acte com a participació a ‘una gran festa de la hispanitat a Catalunya’, també ha organitzat autocars des de les principals capitals espanyoles per anar-hi.

El Departament d’Interior ha preparat un pla específic per a aquest esdeveniment, amb desplegament d’antiavalots inclòs. S’hi esperen uns 20.000 assistents. S’hi afegiran probablement col·lectius vinguts de tot l’estat el dia abans a Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any