Els independentistes castellanoparlants omplen el Centre Cultural de Bellvitge

  • En la presentació del col·lectiu Súmate · 'Farem un estat més petit, però entre tots', diu Lluís Cabrera, president de l'entitat Altres Andalusos, un dels convidats en l'acte

VilaWeb
Redacció
04.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Centre Cultural de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, es va omplir a vessar ahir al vespre en la presentació del col·lectiu Súmate, una entitat que aplega ciutadans castellanoparlants que volen la independència de Catalunya. ‘Farem un estat més petit, però entre tots’, va dir Lluís Cabrera, president de l’entitat Altres Andalusos, un dels convidats a l’acte.

En un ambient festiu i clarament reivindicatiu, Eduardo Reyes, president de l’entitat d’origen cordovès, va remarcar que s’havia d’actuar ‘tots junts, com un sol poble’ per una raó que va exposar sense embuts: ‘Catalunya és putejada, i quan putegen Catalunya, ens putegen a tots’. Reyes va arrencar aplaudiments del públic, majoritàriament format per catalans d’origen espanyol, unes quantes vegades.

Entrevista a Eduardo Reyes, president de Súmate: ‘No havia estat mai independentista, però ara no permetré que ens espoliïn’

A banda de Reyes i Cabrera, també va parlar Manolo Ortega, vice-president de l’entitat. Tots tres van voler posar èmfasi en el fet que les classes populars de l’àrea metropolitana serien decisives en un referèndum. I per això van demanar que el procés de construcció nacional inclogués tothom, amb cap ‘identitat congelada, i menys la catalana, construïda a partir del mestissatge’, en paraules de Cabrera.

Hi van assistir el diputat d’Esquerra al congrés espanyol, Joan Tardà, la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i la diputada i dirigent de CiU Meritxell Borràs. L’acte es va acabar amb el públic cantant, espontàniament, ‘Els Segadors’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any