El govern balear es compromet a donar una resposta demà a l’última proposta dels docents

  • La reunió d'avui s'ha tancat després d'una tancada dels representants dels docents a la conselleria i una concentració nocturna

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.10.2013 - 23:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La cinquena reunió entre el comitè de la vaga indefinida dels docents de les Illes i el govern sobre l’aplicació del decret de llengües ha tornat a acabar avui sense acord. La reunió s’havia acabat en un primer moment després de set hores de reunió, però quan els representants de la conselleria han marxat a sopar, els membres del comitè han decidit romandre a l’edifici i quedar-s’hi tancats tota la nit. Unes hores més tard, els representants del govern Bauzà han tornat i a les onze de la nit s’han reprès les negociacions. Al cap d’una mitja hora d’haver reprès la negociació, els representants del govern s’han compromès a donar resposta demà al matí a la proposta feta pels representants dels docents.

Mentrestant, a fora de l’edifici, uns quants centenars de manifestants s’han anat aplegant en una concentració nocturna espontània per a exigir que les negociacions continuïn. En acabar la reunió, els negociadors han sortit a anunciar la manca d’acord i el compromís del govern de respondre demà. I han demanat als concentrats que marxessin a casa.

Una ‘darrera proposta’ al govern de les Illes

En aquesta reunió, els sindicats i la comunitat educativa han fet una ‘darrera proposta’ al govern de les Illes. S’ha plantejat una via de solució a l’executiu de les Illes que, segons ha explicat la membre del sindicat STEI Maria Antònia Font, és una ‘proposta límit’. Accepten que el Tractament Integral de Llengües (TIL) impulsat pel govern de José Ramón Bauzà s’implanti als centres ‘que ho vulguin fer i tinguin recursos’ al cicle infantil i a 1er, 3er i 5è de primària. Tot i que la proposta té nou punts, Font assenyala que l’acord sobre el TIL és la ‘clau de volta’.

Entre els nou punts que es detallen a la proposta dels sindicats, hi ha el fet de garantir una partida pressupostària ‘molt detallada i molt concreta’ als comptes governamentals i la retirada de la llei de símbols.

Segons la membre d’STEI, s’ha avançat en els diversos punts i el que marcarà que hi hagi un acord o no és el TIL. ‘No volem un mal acord, no acceptarem un mal acord després de tot el que hem fet fins ara’, ha assenyalat Maria Antònia Font.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any