Ràdio Banyeres de…

  • L'entrevistador entén la intromissió política com una vulneració del dret a la informació i de la llibertat d’opinió en un mitjà de comunicació municipal i públic

VilaWeb
Redacció Barcella
01.10.2013 - 15:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Com cada dissabte, el 15 de juny s’hauria d’haver emés a Ràdio Banyeres –l’emissora de titularitat municipal que el poble acaba d’estrenar– un espai radiofònic on s’explicava l’actualitat de cada setmana. En aquesta ocasió, el conductor del programa volia fer un repàs a l’activitat municipal en l’equador de la legislatura i havia proposat als tres portaveus dels grups polítics que participaren per a atendre les seues preguntes. Tots els partits polítics van acceptar, tot i que el portaveu del PP va mostrar determinades reticències. Finalment, la Junta de Govern del Partit Popular ha volgut imposar que, en lloc de fer-se un programa amb els tres portaveus, es faça una entrevista exclusiva a l’alcalde de Banyeres de Mariola, Antonio Belda, deixant fora els portaveus del PSOE i de Compromís.

El PP ha justificat aquesta imposició dient que, com que els partits de l’oposició no tenen cap competència en cap regidoria, això els inhabilita per a fer un balanç de l’actual legislatura. Aquesta pressió ha fet que l’entrevistador considere que s’ha produït una intromissió política que ell no pot assumir, per la qual cosa ha renunciat a fer més programes en aquesta emissora i ha dimitit com a col·laborador de Ràdio Banyeres perquè entén el fet com una vulneració del dret a la informació i de la llibertat d’opinió en un mitjà de comunicació municipal i públic.

Des que el PP va anunciar la creació de la ràdio, diverses veus pronosticaven que Ràdio Banyeres es convertiria en un instrument per a fer propaganda del partit en el poder. El reglament de funcionament de la ràdio disposa que l’alcalde pot designar a dit el director de l’emissora. I així ho va fer: la direcció d’aquesta instal·lació municipal no s’ha fet amb criteris professionals ni amb cap concurs de mèrits, sinó que ha anat a parar directament a la regidora de Cultura, del Partit Popular qui, a més a més, fa un informatiu. No cal dir que el fet que un polític en actiu faça un espai de notícies on ha d’informar de coses que fa ell mateix és una aberració democràtica per l’evident conflicte d’interesos que genera.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any