El Banc dels Aliments busca 15.000 voluntaris per batre un nou rècord en el Gran Recapte del 2013

  • L'entitat prepara la campanya, que es farà el 29 i 30 de novembre amb 1.300 punts de recollida

VilaWeb
ACN
27.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per cinquè any consecutiu, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen el Gran Recapte amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades. Per al repte d’aquest any l’entitat necessita l’ajut de 15.000 voluntaris i, així, superar la quantitat de 2.727.000 d’aliments recollits l’any passat. Els dies 29 i 30 de novembre se situaran als supermercats i mercats de tot Catalunya 1.3000 punts de recollida d’aliments. ‘Volem donar una bona notícia’ és l’eslògan de la campanya, que té el suport de destacats periodistes que animen la ciutadania a col·laborar-hi. Els voluntaris poden inscriure’s al la web del Gran Recapte.

Ahir es va donar el tret de sortida a la cinquena campanya de recapte d’aliments que organitzen anualment els quatre Bancs dels Aliments del Principat. La primera crida que han fet ha anat dirigida als voluntaris. L’entitat pretén aconseguir que s’inscriguin 15.000 persones per augmentar el nombre d’aliments recaptats.

Una de les novetats d’enguany és que s’ha habilitat la web per facilitar que les persones interessades en el voluntariat puguin registrar-se a través d’un senzill formulari ja disponible.

L’any passat es van arribar a recaptar 2.727.000 aliments nutritius de llarga durada, com ara llegums, conserves de peix, llet i oli. El Gran Recapte també vol donar a conèixer la situació que travessa la població en un moment precari. Segons els bancs, el 20% de la població viu en situació de pobresa al Principat, és per això enguany volen superar la quantitat de donacions.

A més, per conscienciar la població perquè hi participi, periodistes com Jordi Basté, Albert Om, Màrius Carol, Josep Cuní, Xavier Graset, Mònica Hernández i Justo Molinero han protagonitzat diversos espots televisius en què animen la ciutadania a sumar-se al Gran Recapte.

El president de Banc dels Aliments, Antoni Sansalvadó, destaca que la crisi continua i que ‘la necessitat va creixent’ i ‘la societat cada vegada té més consciència que els problemes dels altres són seus’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any