El govern de les Illes prova de desinflar la manifestació dels mestres

  • Ofereix als sindicats que el TIL sigui voluntari a secundària, on té molt poc impacte

VilaWeb
Redacció
26.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Conselleria d’Educació del govern de les Illes prova de llevar força a la manifestació convocada diumenge a Palma contra la política educativa i el decret de llengües. Per això fa ofertes simbòliques però sense impacte real en la negociació que té amb els sindicats a la mesa sectorial d’educació. Ahir al vespre, la consellera Joana M. Camps va oferir que el Tractament Integral de Llengües (TIL) s’apliqués voluntàriament a secundària, on té molt poc impacte. Així mateix, dins aquesta mateixa estratègia, el govern ha acceptat una representació del comitè de vaga en les reunions d’aquests dies.

Els representants sindicals que van assistir ahir a la reunió amb la consellera deixen clar que no abandonaran la lluita fins que no s’hagi retirat el decret de llengües o, si més no, fins que no se n’hagi permès l’aplicació voluntària també en l’ensenyament infantil i a primària. Igualment, troben positiu que el comitè de vaga assisteixi a les reunions amb la conselleria, de manera que tots els agents implicats en el conflicte hi participin.

Maria Antònia Font, del sindicat STEI, majoritari a l’ensenyament, considera que la Conselleria els ha ofert un ‘marge molt estret’ de negociació i que ‘no hi ha cap motiu perquè s’aturin la mobilització i la vaga indefinida’.

El govern i els comitès de vaga es tornaran a reunir avui a migdia. Font ha explicat que el govern vol negociar l’aplicació del calendari i que oferirà per escrit una proposta sobre la recuperació de plantilles docents i d’interins i aspectes del pressupost, entre més.

El parlament va aprovar abans-d’ahir el polèmic decret del trilingüisme, el Tractament Integrat de Llengües (TIL), només amb els vots del PP, que hi té majoria. Això va encendre encara més els ànims a les Illes. Mentre es feia la votació, molt tensa, milers de mestres, pares i ciutadans, la gran majoria abillats amb la característica samarreta verda contra el TIL, protestaven des de fora l’hemicicle. No van cessar els crits de ‘dimissió’ adreçats al govern ni els cants de ‘L’estaca’ de Lluís Llach, una cançó que ha esdevingut himne de la lluita dels mestres (vídeo). ‘Ja veuran diumenge, tots al carrer’, se sentia repetidament quan els manifestants abandonaven la protesta.

 

Més informació: El TSJIB desestima el recurs dels sindicats contra el decret de llengües

Una diputada del PP amenaça de retirar la custòdia dels fills als pares que s’afegeixin a la vaga

La conselleria aixeca parcialment el càstig als directors de Maó expedientats

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any