‘Solo me falta acostarme con Montoro y si es necesario lo haré’

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si el Molt Honorable President pretenia fer una gracieta, enmig de les dificultats  i dels sofriments que passa la nostra gent, no ha fet sinó el ridícul. I una volta més, està burlant-se de tots els valencians. Fins i tot dels votants del PP.

Al President Fabra no li cal gitar-se amb Montoro. El Sr. Fabra ho té molt fàcil. Si el Sr. Fabra vol de veritat un nou fiançament per al País Valencià, té la força dels diputats i senadors valencians (?) a Madrid. Només que el President Fabra obligue els diputats i senadors a Madrid a plantar-se davant Rajoy i a votar en contra de les propostes del Sr. Montoro, tindrem un nou finançament.

Al Sr. Fabra no li cal fer grans proclames de valencianisme, ni tampoc dir tantes mentides. Ni gitar-se amb el Sr. Montoro. El Sr. Fabra té la paella pel mànec, si realment vol un nou finançament. Si realment creu que els valencians tenim un finançament inferior al que ens correspon.

Però el Sr. Fabra, vol realment un nou fiançament per als valencians? No canta amb tanta energia: ‘Para ofrendar nuevas glorias a España’? No diu amb tant de convenciment que el ‘Presidente Mariano Rajoy nos entiende’? Per què tantes mentides i tants enganys?

Al President Fabra li interessa de veritat el País Valencià? El President Fabra té un mínim de sensibilitat pels malalts dependents, pels xiquets que no tenen beques de menjador i passen gana, pels pensionistes que (després de treballar tota una vida) cobren una pensió de misèria? El President Fabra sap les dificultats que passen tantes i tantes famílies que no arriben a final de mes i el sofriment de tants sectors de la nostra societat?

I mentrestant, el Sr. Fabra es permet de fer brometes amb el seu ‘Solo me falta acostarme con Montoro’. El President Fabra en quin món viu? Sap el President Fabra que podria ben fàcilment canviar el finançament, només que tinguera la valentia de defendre el nostre País i un mínim de sensibilitat per tots els qui sofreixen?

Però és evident que el President Fabra és més fidel a Rajoy que al seu País! I que l’importa més quedar bé amb Rajoy i no enfadar-lo, que defendre el País Valencià, del qual, per si no ho recorda, n’és el President.
 
Segurament al President Fabra li aniria bé recordar el Psalm 11: ‘Tot el que es diuen els uns als altres és mentida, fruit d’uns llavis aduladors i d’un cor fals’ (Ps 11:3).

També li aniria bé al Sr. Fabra recordar els profetes de l’Antic Testament, que, amb valentia, denunciaven les mentides dels poderosos i els abusos que feien sobre els més dèbils: ‘Ai dels legisladors de legislacions iniqües, dels escrivans de rescriptes tirànics, amb què aparten del judici els humils i roben els drets dels pobres’ (Mi 10:2). I també: ‘Escolteu vosaltres que avorriu el dret i que feu tort allò que és recte, que edifiqueu Jerusalem amb injustícies! Els seus caps jutgen per suborn, els seus sacerdots decideixen per un tant, els seus profetes vaticinen per diner’ (Mi 3:9-11).
 
El Sr. Fabra no cal que es gite amb Montoro. Ni amb Rajoy. El President Fabra allò que ha de fer és tindre dignitat i defendre els valencians. Encara que només ho faça pels votants del PP, que deuen estar ben irritats. Encara que ho dissimulen. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any