Els empresaris valencians demanen a Fabra plantar-se a Madrid en la reclamació d’un millor finançament

  • El president de l'Associació Valenciana d'Empresari (AVE), Vicente Boluda, diu que el deute valencià és impossible de pagar amb l'actual sistema

VilaWeb
ACN
19.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha demanat al president Alberto Fabra que sigui més contundent en la seva petició d’un millor finançament per al País Valencià. ‘Si cal plantar-se davant Madrid, cal plantar-se i tothom hauria d’exigir i plantar-se perquè, entre altres coses, el deute de la Comunitat Valenciana és impossible de retornar amb l’actual finançament’. Ho ha dit durant un esmorzar informatiu amb els mitjans. 

Boluda considera que l’ajornament del debat al congrés espanyol sobre la reforma de l’estatut demostra que ‘ens tenen poc presents’ i que els valencians són ‘excessivament dúctils’. En aquest sentit, ha dit que calia exigir el deute històric a causa de l’infrafinançament del territori, que ha xifrat en un dèficit anual de 1.500 milions d’euros.

També ha explicat que l’associació continuarà demanant que es resolguin qüestions d’importància per a l’economia del País Valencià com la millora de la capacitat hídrica o l’execució del Corredor Mediterrani. En relació a les infrastructures, ha posat especial èmfasi en la reivindicació de l’alta velocitat entre València i Alacant, de la qual només s’haurien de construir uns 40 quilòmetres que, segons que ha explicat, uniria les dues ciutats en 50 minuts. 

L’AVE reuneix un centenar d’empreses que representen el 40% del PIB valencià, amb uns 150.000 llocs de feina.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any