Bono creu que Catalunya ‘és a la porta de la independència’

  • Acusa el PSC de ser-ne el responsable

VilaWeb
Redacció
13.09.2013 - 16:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-ministre de Defensa i ex-president del congrés espanyol, José Bono, ha assegurat avui que Catalunya era ‘a la porta de la independència’. La Diada, les reclamacions del govern català i dels partits polítics i, sobretot, ‘el gran èxit’ de la Via Catalana fan pensar a Bono que la sortida sobiranista és possible. L’ex-ministre del PSOE creu que el creixement de l’independentisme s’ha produït en els darrers anys, en part, a causa dels governs tripartits, i ha afirmat que ‘el PSC té gran part de culpa’ de l’augment sobiranista. 

Bono recomana a PP i PSOE més contundència contra l’independentisme i creu que ‘cal ensenyar als catalans que la unitat és el més modern i el més solidari’.

En una entrevista a Cuatro, l’exministre ha demanat ‘reconèixer el gran èxit’ de la Via Catalana i ha considerat absurd no admetre-ho. Això, però, ha assegurat, li ‘produeix enorme tristesa’.

‘Això del PSC, des del meu punt de vista, no té nom i té gran part de culpa’, ha sentenciat. I és que per Bono, haver estat governant amb ‘els independentistes republicans’ mentre les eleccions les guanyava CiU va accelerar el creixement del sobiranisme.’No hem d’extranyar-nos que aquest sentiment d’independència hagi crescut. I és extremadament trist’, ha conclòs.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any