Mas eleva la reivindicació d’un estat català al New York Times

  • 'Cerquem la llibertat per a votar', diu el president en un article al prestigiós diari nord-americà

VilaWeb
Redacció
10.09.2013 - 19:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari nord-americà The New York Times, un dels més prestigiosos del món, ha publicat avui, la vigília de la Diada, un article del president de la Generalitat, Artur Mas, en què demana que es pugui fer un referèndum sobre la independència de Catalunya. ‘Cerquem la llibertat de votar. A Europa, els conflictes es resolen democràticament, i això és el que demanem’, diu Mas en aquest article, titulat ‘Un referèndum per a Catalunya‘. El president diu que vol que Catalunya es pugui relacionar en condicions d’igualtat amb Espanya.

‘No volem aïllar-nos. Els catalans són profundament pro-europeus i no imaginem un futur fora de la Unió Europea. Una nova Catalunya seria la vuitena economia de la Unió Europea, i seria un contribuent net al pressupost comunitari. Seríem un soci sòlid de la UE per a estrènyer la unitat política, l’enfortiment de la seguretat i el creixement econòmic’, exposa Mas.

I afegeix: ”Tampoc no cerquem cap mal per Espanya. Estem units per la geografia, la història i la gent, perquè més del 40 per cent de la població de Catalunya va arribar d’altres parts d’Espanya o té llaços familiars estrets. Volem ser el germà d’Espanya, en condicions d’igualtat. Va més enllà dels diners o les diferències culturals. Volem el dret de tenir més control sobre la nostra economia, la nostra política, els nostres serveis socials. La millor manera de solucionar qualsevol problema és eliminar la seva causa. Busquem la llibertat de votar.’

Llegiu la traducció al català de l’article íntegre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any