L’Alguer se suma a la cadena humana

  • La plaça del Portal de la ciutat acollirà una rèplica de la Via Catalana a l'horabaixa

VilaWeb
Redacció
11.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Alguer també farà avui una Via Catalana, a partir de les 18.30 la plaça del Portal serà el punt de trobada per tots aquells que hi vulguin participar. Segons Òmnium Cultural de l’Alguer, que ha organitzat la cadena humana, la intenció és que la ciutat formi part de la llarga llista d’indrets que s’han sumat a la que s’haurà fet unes hores abans al Principat.

Òmnium vol reivindicar l’Alguer com una ciutat que fa de ‘pont cultural reivindicatiu’ de les nacions sense estat com ara Sardenya i els Països Catalans.

La setmana passada VilaWeb publicava aquesta entrevista amb Gavino Sale (@GavinoSale), president d’Indipendèntzia-Repùbrica de Sardigna (IRS), el principal partit independentista sard, en què explicava que participaria de la Via Catalana juntament amb una delegació dels independentistes sards. ‘Per nosaltres és un honor perquè serà un moment històric’, diu. I explicava que si el referèndum d’Escòcia esdevindrà un precedent europeu de gran valor, Catalunya és per a Sardenya un exemple i un mirall, en un moment en què el moviment independentista sard es troba en auge i amb més força que mai.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any