El PP valencià prova d’evitar el ridícul al congrés amb la reforma de l’estatut

  • Els populars espanyols podrien tombar dimarts la tramitació de la proposta que les Corts van aprovar per unanimitat

VilaWeb
Redacció
08.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha sortit de l’escola d’estiu del PP sense un dels objectius que s’havia proposat: convèncer la direcció del PP espanyol de no vetar dimarts al congrés l’admissió a tràmit de la reforma de l’estatut valencià aprovada per unanimitat per les Corts i que demana un blindatge de les inversions de l’estat al País Valencià. L’executiu de Rajoy es nega a concedir una demanda que va defensar amb vehemència el PP valencià quan Zapatero era encara a la Moncloa però que ara pot deixar en evidència els populars.

Fabra ha aprofitat aquesta escola d’estiu per intentar convèncer la plana major del PP espanyol, i s’ha reunit amb la vice-presidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría; el portaveu del PP al congés, Alfonso Alonso, i el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. Montoro va deixar clar divendres a Fabra que no pensava acceptar el text de la reforma estatutària, que inclou una clàusula perquè es tingui més en compte el pes demogràfic del País Valencià a l’hora de fer el càlcul de les inversions en infrastructures que hi ha de fer el govern espanyol en el pressupost anual.

Ara és hora de vaques magres i Rajoy no té cap intenció d’obrir més l’aixeta. Això pot fer que dimarts els diputats del PP (entre els quals n’hi ha de valencians) votin contra l’admissió a tràmit d’una reforma que els populars van votar favorablement a les Corts Valencianes.

La sortida que podrien trobar el PP valencià i la direcció espanyola del partit seria que, si més no, es votés a favor de l’admissió a tràmit. I més endavant ja s’esmenaria el text en la tramitació al congrés. D’aquesta manera es salvaria momentàniament la imatge del partit. Però, d’acord amb les informacions publicades fins ara en diversos diaris, Fabra encara no ha aconseguit ni tan sols aquest compromís.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any