El TSJ valencià obre judici oral contra l’ex-conseller Rafael Blasco pel cas Cooperació

  • En la causa s'investiguen presumptes fraus en les concessions i desviament de subvencions destinades a entitats que treballen en projectes de cooperació

VilaWeb
Redacció
04.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià va acordar ahir d’obrir judici oral contra l’ex-conseller de Solidaritat valencià, Rafael Blasco, i vuit persones més, algunes antics alts càrrecs del govern valencià. En la causa s’investiguen presumptes fraus en les concessions i desviament de subvencions a entitats que treballen en projectes de cooperació.

Anticorrupció demana 14 anys de presó i 33 d’inhabilitació per a Blasco per un delicte continuat de malversació de cabals públics, prevaricació, tràfic d’influències i falsedat documental. L’advocacia dela Generalitat Valencianademana 11 anys i mig de presó i 31 d’inhabilitació mentre que el PSPV-PSOE en demana 15 de presó i 42 d’inhabilitació.

Al costat de Blasco, la magistrada envia a judici l’empresari Augusto César Tauroni (actualment a la presó); l’ex-sots-secretari de Solidaritat, Alexandre Català; l’ex-director general de Solidaritat, Josep Maria Felip; l’ex-cap de servei de Cooperació, Marc Llinares; l’ex-cap de gabinet de Blasco, Xavier Llopis; l’ex-secretària de Cooperació, Tina Sanjuán; el president de la Fundació Cyes, Marcial López; i una treballadora d’aquesta fundació, Josefa Cervera. 

La magistrada investiga si diners destinats a projectes de cooperació no varen arribar mai a la destinació i foren utilitzats en benefici propi d’alguns dels encausats. Es calcula que es podrien haver desviat milions d’euros destinats a projectes de cooperació i utilitzats per comprar, entre més coses, béns immobles a la ciutat de València. En concret, s’investiga una subvenció d’1,8 milions a projectes a Nicaragua de la qual sembla que tan sols 43.000 euros van arribar a la destinació l’any 2008.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any