Vaga indefinida a les escoles de les Illes

  • L'STEI-i i CCOO registren la convocatòria a partir del dia 13 · L'Assemblea de Docents critica la reunió d'ahir amb la conselleria i defensa tirar endavant la vaga

VilaWeb
Redacció
03.09.2013 - 13:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El sindicat majoritari de l’ensenyament a les Illes, l’STEI-i, i la Federació d’ensenyament de CCOO han registrat aquest migdia la convocatòria de vaga indefinida a partir del 13 de setembre, primer dia del nou curs escolar. L’STEI també prepara concentracions per al dia 13 a Mallorca, Menorca i Eivissa. Justament ahir, les bases de l’STEI van decidir de fer vaga indefinida i l’Assemblea de Docents també s’hi va manifestar a favor. 

Entre un 60% i un 70% dels assistents a les tres assemblees de docents de l’STEI d’ahir a Menorca, Mallorca i Eivissa van votar a favor de fer vaga indefinida i de convocar mobilitzacions i concentracions als centres a partir del dia 13. El debat d’ahir en les assemblees del STEI-i era entre fer una vaga indefinida o fer l’anomenada ‘vaga sostinguda’ que consistiria a fer vaga dos dies la setmana.

D’una altra banda, l’Assemblea de Docents ha criticat la reunió de la Mesa Sectorial d’Educació d’ahir perquè no tenia ‘contingut real’, i per això ha anunciat que el comitè de vaga prepararia la vaga indefinida. 

Sindicats i conselleria obren negociació

En aquesta reunió d’ahir, la conselleria d’Educació balear i els sindicats van acordar d’obrir un procés negociador sobre l’aplicació del decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) als centres docents. El document presentat per la conselleria als sindicats inclou mesures com ara obrir un procés de negociació amb sindicats per a examinar les condicions laborals, fer una oferta pública de places o constituir una mesa d’experts per a avaluar el TIL. Amb tot, la consellera Joana Maria Camps va insistir que el decret no es retiraria, però que, això sí, havien ofert als sindicats de negociar la catalogació de places, la millora de la formació dels professors o l’avaluació del sistema d’ensenyament trilingüe. 

D’una altra banda, la conselleria es va comprometre a instar l’instructor a actuar tan de pressa com pogués per resoldre els expedients disciplinaris dels tres directors i les al·legacions de les mesures cautelars. 

Vaga indefinida i gran mobilització

L’STEI exigeix que es retirin els expedients dels directors de Maó. ‘La suspensió cautelar és excessiva i fora de lloc’, diu Maria Antònia Font. Explica que el professorat se sent insultat pel parlament i la consellera d’Educació. L’STEI també anuncia que ja s’han començat a constituir assemblees de centres i que a partir d’ara promouran la creació de més assembles de centre arreu. El sindicat portarà aquestes decisions a una reunió amb els altres sindicats i convocarà la comunitat educativa, les entitats cíviques i l’Obra Cultural Balear per preparar una gran manifestació aquest mes.

Enllaçats crida a la solidaritat de la resta del país

Finalment, el col·lectiu Enllaçats per la Llengua ha emès un comunicat en el qual demana al conjunt del país que expressi obertament la solidaritat amb els vaguistes, no tan sols a través de comunicats i concentracions sinó també donant-hi suport econòmic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any