La marxa en defensa de l’escola pública arriba a Barcelona

  • Una cinquantena de persones van rebre ahir els manifestants de l'Assemblea Groga a la porta de l'Institut d'Educació Pública

VilaWeb
Redacció
01.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vuit dies caminant des de Ribes de Freser (Ripollès) fins a Barcelona. És la Marxa per l’Educació Pública, el recorregut que han fet un grup d’activistes de l’Assemblea Groga per defensar l’escola pública de qualitat. Equipats amb motxilles i un bon calçat, els manifestants -entre els quals hi ha mestres, alumnes o sindicats- van arribar ahir a la capital catalana després de fer parades a diferents municipis com Ripoll, Vic o Granollers.

Una cinquantena de persones esperava els manifestants amb pancartes reivindicatives a les portes de l’Institut d’Educació Pública de Barcelona. Un dels membres, Òscar Simon, va explicar a l’ACN que en tots els trams de la marxa hi havia hagut, com a mínim, setanta persones caminant.

Al voltant de les tres de la tarda el grup d’activistes de l’Assemblea Groga va arribar a les portes de l’Institut d’Educació Pública de Barcelona, on els esperava una cinquantena de persones per afegir-se a la marxa a favor de l’escola pública de qualitat. El passat 24 d’agost un centenar de persones va iniciar una marxa a peu des de Ribes de Freser ‘per mostrar l’oposició frontal de la comunitat educativa a les polítiques del ministre Wert i de la consellera Rigau’. Així ho ha explicat a l’ACN un dels manifestants, Òscar Simón, qui s’ha mostrat satisfet amb l’èxit de la convocatòria.

La primera Marxa per l’Educació ha comptat diàriament amb una setantena de persones i, segons Simón, en totes les activitats que s’han organitzat al llarg dels vuit dies ‘hi ha participat prop de 4.000 persones’. Els manifestants van iniciar la caminada el passat 24 d’agost al municipi de Ribes de Freser on van protagonitzar un ‘escrache’ davant de la casa de la consellera Irene Rigau. A partir d’aquí, els activistes de l’Assemblea han fet parada a diverses poblacions com Ripoll, Montesquiu, Torelló, Vic, Granollers i Badalona. Simón ha explicat que en totes les parades han organitzat activitats com ara xerrades, concerts o espectacles populars.

L’activista de l’Assemblea Groga ha destacat que la idea de fer la marxa ‘va començar a gestar-se a finals de juny per començar el curs amb força’. ‘Vam decidir fer-ho la darrera setmana d’agost perquè el curs comença el dia 2 de setembre i continuarà havent-hi retallades i incrementant-se les privatitzacions’, ha destacat Simón. La idea dels manifestants era mostrar la seva ‘oposició frontal’ a les ‘polítiques del ministre Wert, de la consellera Rigau i també del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy’.

Els objectius dels manifestants s’han complert, ja que, segons Simón, ‘ens vam plantejar un mínim de 20 persones caminant diàriament i no hem baixat de les setanta persones cada dia’. Segons ell, comptant tots els actes que s’han organitzat ‘en total han participat a la marxa prop de 4.000 persones’. La Marxa per l’Educació celebrarà l’acte final aquest dissabte a les set de la tarda al Parc de l’Espanya Industrial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any