Una forta tronada afecta part de la Vall d’Albaida

  • Els danys en l'agricultura poden ser quantiosos · S'enfonsa una casa deshabitada a Ontinyent

VilaWeb
Redacció
28.08.2013 - 23:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En només mitja hora, una forta tronada va deixar caure aquest dimecres 33 l/m2 a Ontinyent, acompanyada d’una forta pedregada. La tronada es va desplaçar en direcció oest amb molta activitat. Al final de l’episodi de pluja, a la ciutat es ban superar el 90 l/m2, segons les zones. A l’Olleria va pedregar també, peró amb poca força, i s’hi van recollir 21 l/m2. A Bocairent, on no va caure pedra, van arribar als 27.

A la banda oriental de la comarca, la tronada va dur també molta aigua (80 litres es van arribar a recollir a Otos) i va castigar els conreus i els pobles amb pedra durant una llarga estona.

A causa de les fortes precipitacions, es va tallar durant un temps la carretera CV-660 a Fontanars en terme d’Ontinyent, en el km. 22, i a la capital de la comarca es va enfonsar una cas deshabitada.

A Fontanars dels Alforins, on la tronada va descarregar més prompte, es van registrar més de 57 l/m2, segons Meteontinyent.

El servei d’emergències 112 va informar que havia rebut 214 telefonades relacionades amb el temporal, moltes de les quals des de la nostra comarca. Al camp, amb el raïm ja molt avançat, els danys poden ser quantiosos.

Inundació al Centre Comercial El Teler d’Ontinyent

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any