Polèmica a les festes de l’Olleria per la representació municipal

  • Compromís i PSOE, 'expulsats' d'una comitiva oficial

VilaWeb
Redacció
26.08.2013 - 22:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Divendres passat, 23 d’agost, l’Olleria celebrava l’acte de proclamació dels càrrecs festers de 2013. La novetat, i la polèmica, va estar en la representació municipal que va formar part de la comitiva que els acompanyava fins al parc del Beat Pare Ferreres, on va tindre lloc l’acte. Enguany, només hi van anar els membres dels dos partits que formen part del govern local, Gent de l’Olleria i PP. Els de l’oposició, Compromís i PSOE, no ho van poder fer ‘perquè només hi havia una banda de música’ per a una comitiva l’extensió de la qual ‘feia inviable integrar-hi totes les personalitats polítiques o civils’. Aquestes justificacions rebudes pels dos grups municipals no han convençut cap dels dos partits, que s’han sentit ‘expulsats’ de l’acte.

Segons que han explicat en una nota de premsa conjunta, el regidor de Festes, Juan Ruano (PP), ja havia indicat el mes de juliol passat per carta que aquells regidors que no ‘participen de manera activa’ havien d’anar directament al recinte on es faria l’acte. Les explicacions donades pel regidor als representants de l’oposició, que les havien demanades, feren referència a aquesta complicació per l’extensió de la comitiva, cosa que pocs dies abans de la proclamació va confirmar telefònicament als portaveus de cadascun dels grups, quan els va informar que ‘com que només tenien una banda, no cabien tots en la comitiva’. En l’escrit conjunt s’explica que el regidor de Festes va assegurar que la decisió es mantindria mentre ell en tinguera elcàrrec.

Els portaveus de l’oposició han acusat Juan Ruano d’actuar de manera incorrecta en ‘buscar un protagonisme absolut dins les festes de Moros i Cristians’ i de dirigir ‘sense consens unes àrees on hi podria haver molta més participació de les entitats festeres’.

Julià Engo, portaveu del Bloc-Compromís, ha qualificat de ‘dictatorial’ i de ‘política’ la decisió ‘de voler anul·lar la nostra representació política’ en deixar fora de la comitiva ‘uns membres [municipals] triats democràticament’. Per la seua banda, des del PSOE, Héctor Such ha acusat el regidor i el batle, José Vidal, ‘d’intentar neutralitzar en tot moment’ l’oposició, i d’actuar en connivència ‘fent la sensació d’enyorar altres temps on la seua figura no podia tindre contestació per part de ningú’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any