La primera marxa solidària per l’educació pública comença a caminar

  • Es tracta de vuit dies de caminada i reivindicació per a rebre el nou curs educatiu

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’anomenada Assemblea Groga engega avui a Ribes de Freser, on té una casa la consellera d’Ensenyament Irene Rigau, una marxa en defensa de l’educació pública que aglutina tots els nivells educatius, des de la bressol fins a la universitat. La primera Marxa per l’Educació Pública recorrerà des d’avui fins el 31 d’agost unes quantes ciutats catalanes com Badalona, Barcelona, Cerdanyola, Granollers, Ripoll i Vic per lluitar contra la situació de l’educació, caracteritzada per la pujada de les taxes universitàries, mestratges i FP, la precarietat en la reforma i el manteniment dels centres escolars, la supressió de les ajudes per a llibres i menjadors i l’acomiadament de treballadors.

En el manifest, signat per més de quatre-centes entitats i individus, l’assemblea denuncia ‘la creixent i implacable precarització, mercantilització i privatització de l’educació pública i, consegüentment, la desintegració del sistema educatiu públic’. Els impulsors de la marxa volen, en canvi, aconseguir una educació en què els infants, joves i adults puguin ésser el centre dels processos educatius, amb condicions dignes, valors laics i en català.

L’Assemblea Groga, que ha treballat assembleàriament, horitzontalment i unitària amb associacions i AMPA, fa una crida a tot el col·lectiu educatiu per a lluitar contra l’elitització de l’educació i la cultura. Més de dues-centes persones s’han inscrit per participar en algun tram de la marxa, entre les quals hi ha el diputat de la CUP David Fernàndez, tal com va anunciar a Twitter.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any