Mark Zuckerberg anuncia una coalició d’empreses per acostar internet a 5.000 milions de persones

VilaWeb
Redacció
21.08.2013 - 12:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cap de Facebook, Mark Zuckerberg, ha anunciat a través del seu mur la formació d’una aliança mundial amb empreses del sector tecnològic per acostar l’accés a internet a tota la població mundial. El grup, anomenat Internet.org, pretén facilitar l’opció de connectar-se a la xarxa als 5.000 milions de persones que no ho poden fer ara mateix. I és que sols un terç de la població mundial, 2.700 milions, disposa d’accés a internet.

La xarxa social de Zuckerberg impulsa aquesta iniciativa juntament amb Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Samsung i Qualcomm, que preveuen desenvolupar projectes conjunts i mobilitzar la indústria i els governs per a connectar tot el món.

‘Tot el que ha fet Facebook ha estat donar a gent de tot el món el poder de connectar-se’, afirma Zuckerberg al seu mur: ‘Hi ha grans esculls en països en desenvolupament per connectar-se i sumar-se a l’economia del coneixement. Internet.org és una aliança mundial que treballarà per a encarar aquests desafiaments, incloent-hi l’accés a internet a tots els qui ara mateix no en tenen.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any