Un intent de fugida de membres de Germans Musulmans en una presó del Caire acaba amb 37 morts

  • I les autoritats militars informen de la mort de 24 policies en una emboscada al Sinaí · Des de dimecres s'han mort més de vuit-centes persones

VilaWeb
Redacció
19.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de quatre dies, la violència no acaba d’apagar-se a la capital d’Egipte, el Caire. Trenta-set membres dels Germans Musulmans han perdut la vida durant un intent de fuga d’una presó al nord de la ciutat, la majoria per asfíxia. Els fets s’han produït en una presó al nord del Caire, on hi ha tancats sis-cents militants del moviment islamista.

Paral·lelament, les autoritats militars han informat que com a mínim vint-i-quatre policies han mort en una emboscada a la península del Sinaí. Els membres de les forces de seguretat anaven amb dos autobusos quan han estat atacats per homes armats prop de Rafah, a la frontera amb Gaza, que ha quedat tancat.

Les noves matançes arriben just després que els Germans Musulmans decidissin anul·lar les manifestacions d’ahir a horabaixa i quan el gabinet del president interí es reunia per decidir si dissolia l’organització.

Notícia relacionada:

El relat dels aldarulls d’Egipte, piulat amb imatges

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any