‘El modelo de Camps es el que yo quiero para España’

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Així ho publicava el diari Información, el 21 de juliol de 2012, en referència a les declaracions de Rajoy, del gener de 2008. I encara, el 2004, el Sr. Rajoy afirmava: ‘Vamos a hacer en España lo que Matas hizo en Baleares’. I així estem!!
 
Van prometre que no tocarien ni la Sanitat, ni l’Ensenyament, ni les polítiques socials!! Però ara hem vist que alguns hospitals públics valencians clausuraran a l’agost 1.400 llits per estalviar diners (Levante-EMV, 4 d’agost de 2013). Així, la Fe tancarà 260 llits i l’hospital General d’Alacant, 120. Com si a l’estiu, no hi haguera malalts.

Per altra part, s’estén el copagament a tots els discapacitats no dependents que estan en centres de dia i residències! I a més, la Generalitat continua sense pagar els deutes als professionals de la dependència. Segons l’Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents, ‘la Conselleria de Benestar Social deu més de 50 milions d’euros als centres públics d’atenció als dependents’ (El País, 8 d’agost de 2013). Per això, el Consell retalla en un any 417 milions d’euros en polítiques socials!!! (Levante, 10 d’agost 2013). Però al costat d’aquest ‘estalvi’, l’alcaldessa de Càrcer s’assigna 48.000 euros a l’any, després d’haver estat acomiadada de TVV!!!

Per això, un govern que amb tantes retallades desatén els més indefensos de la societat, és un govern immoral!

I al costat d’aquestes mesures immorals, el setembre de l’any passat, el ‘sector cristiano’ del PP es reunia a Xàbia, en unes jornades de ‘Responsabilidad social en la política’. On és la ‘responsabilidad social’ del Govern Valencià? Què fa el nostre Govern amb els dependents, els pensionistes, els malalts o els xiquets amb problemes d’alimentació? Si fins i tot el P. Ángel García, fundador dels Missatgers de la Pau, ha denunciat públicament que a l’Estat espanyol no és que hi haja desnutrició, sinó que molts infants passen fam!!!

I de casos, n’hi ha més que escandalosos!! A primers d’any, els pares d’Alba Ojeda, una xiqueta de quatre anys, de Torrent, amb paràlisi cerebral, ceguesa i rigidesa extrema, havien recollit milers de taps de plàstic per poder fer front al tractament que necessita la xiqueta, que costa més de 3.000 euros al mes. A quin nivell d’indecència hem arribat? Com és possible que els pares d’una criatura amb problemes, hagen de recollir taps de plàstic, perquè Sanitat no cobreix el tractament de la xiqueta? I a més, els pares d’Alba Ojeda, denunciaven el fet que portaven mesos sense cobrar l’ajut als dependents!!
O el cas d’una família d’Alacant amb un xiquet amb hidrocefàlia congènita extrema, que ha de pagar 550 euros al mes en medicines!!

No és immoral que la Generalitat destine 280.000 euros pels privilegis dels ex-presidents, i que els més desvalguts de la nostra societat continuen patint? I no és immoral que ‘la cúpula del PP en las Corts ingresa este mes (juliol de 2013) 10.000 euros, con la extra y el sobresueldo’? (Levante-EMV, 16 de juliol de 2013). 10.000 euros en un mes!!!!!

Quan coneixerem els diners malgastats en la visita del Papa? Quant van costar les mariscades d’Emarsa? L’oferta per a l’aeroport de Castelló, no estava ja a punt segons ens deien?  Quants mesos més estarà inactiu?

I ja no dic res més de la Fórmula 1, el Màster de Golf o la Copa de l’Amèrica, perquè em fa vergonya. O els 100.000 euros que ha perdut la Generalitat als tribunals, per culpa dels recursos insistents del Conseller Font de Mora en contra de la unitat de la llengua. Qui ha pagat eixos diners? El Conseller que posava els recursos i que els va perdre tots?
I així estem: amb el ‘modelo Camps’, que s‘ha tornat a repetitr aquest mes d’agost, en donar el Sr. Fabra 300.000 euros per acollir a Castelló el primer partit amistós de preparació per a l’Europeu de la selecció espanyola de bàsquet!! I mentrestant no paguen els 40 milions que deuen en beques de llibres!!

I després de tot això, no tenen cap escrúpol a anar a processons, posar-se als primers bancs de les esglésies, anar a la missa d’Infants el dia de la Mare de Déu dels Desemparats i besar la mà del Papa!! Per això el bisbe argentí Marcelo Sánchez, deia fa uns dies: ‘Vivim un humanisme financer que suïcida la humanitat. Hi ha un gran culte al diner, que exclou ancians i jóvens i el papa vol canviar això’. I és que valorem molt els diners, però poc els sentiments pels més desvalguts!

Per què els bisbes i els capellans valencians no es planten davant del Palau de la Generalitat, per exigir al Govern Valencià la defensa del més dèbils? Per què eixien manifestant-se contra el govern de l’Estat, i ara callen davant les injustícies i la immoralitat de la Generalitat del País Valencià?

Els polítics que ens governen, no recorden allò que diu la Bíblia? L’Escriptura condemna l’injust i el malvat (Psalm 36), els qui tenen un cor fals (Psalm 11), els corromputs (Psalm 13), els qui van amb males arts i els qui tenen mans malintencionades i ‘plenes de favors per subornar’ (Psalm 25) i els qui accepten guanys abusius i ‘es deixen comprar amb obsequis’ (Isaïes 33).

I Jesús, que condemnava la falsedat i l’ambició, deia: ‘Guardeu-vos dels escribes. Els agrada passejar amb llargues vestidures, ser saludats a les places i ocupar els primers llocs als convits’, però ‘devoren les cases de les viudes’ (Mc 12:31-32).
 
I és que el ‘modelo Camps’ ens ha portat aquest ‘progrés’!!!! Ni mes ni menys que al progrés dels anys 50!! Amb les retallades i la desatenció als ancians i als malalts, ens estan portant en un cotxe que va cap al futur, mirant només el retrovisor, com deia Herbert Marshall McLuhan!!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any