Un peroné trencat per una bandera independentista canària

  • La víctima denuncia el policia local que la va agredir

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.08.2013 - 17:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La canària Dunia Ramos ha presentat una denúncia contra un agent de la policia local d’Agaete, a les Canàries, que, segons ella mateixa i tal com recull el document de l’hospital, la va agredir causant-li la ruptura del peroné i, com a conseqüència, la submissió a una operació quirúrgica. El motiu, segons que publica el diari Canarias Ahora, no és altre que portar una bandera independentista canària a pocs metres del batlle de la localitat, Antonio Calcines, del Partit Popular.

Segons el relat de Ramos, passejava amb uns amics amb la bandera de les ‘set estrelles verdes’, històricament associada a l’independentisme canari, quan, de sobte, un agent de la policia local la va empènyer contra terra, va agafar la bandera, la va estripar i la va llençar a terra. Ramos va demanar immediatament explicacions al policia, que li va respondre, simplement: ‘El batlle és aquí’. Acte seguit la va tornar a empènyer. Aquesta segona empenta és la que va causar les greus lesions a la dona. ‘Encara no m’explico què és el que li ha pogut passar pel cap al policia per actuar així, no ho entenc’, diu Ramos.

Els acompanyants de l’agredida van poder identificar l’agent en qüestió gràcies un altre policia, que va facilitar-los les dades de l’agressor i el número de placa, necessari per a poder presentar la denúncia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any