L’ANC també replica a Navarro: ‘És el govern espanyol qui allunya inversions de Catalunya’

  • La Sectorial d'Economia de l'assemblea nega que el procés sobiranista espanti els qui pretenen fer negoci al Principat i destaca el dèficit en infrastructures

VilaWeb
ACN
13.08.2013 - 11:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Sectorial d’Economia de l’Assemblea Nacional Catalana també ha volgut respondre les declaracions del primer secretari del PSC, Pere Navarro, que el cap de setmana va dir que el procés sobiranista espantava els inversors estrangers. En un comunicat, diu que és el govern espanyol qui ‘ofereix inseguretat jurídica en molts casos’, i ha posat d’exemple ‘l’estafa als petits inversors en renovables’ que ha comportat la supressió de les primes a la producció elèctrica.

Economistes per la Independència recorda la situació en què s’han trobat els qui van invertir en la producció elèctrica a partir d’energies renovables, després que el govern de Zapatero els va encoratjar amb primes, i posteriorment, el PP els hagi suspès les ajudes. També recorden que responsables de la indústria química de Tarragona van negar estar preocupats pel procés sobiranista sinó que la seva preocupació provenia de la manca d’una xarxa de comunicacions i de transport adequada a les seves necessitats. Seguint aquest fil, denuncien el ‘paper actiu’ del govern espanyol a l’hora de desviar inversions cap a Madrid tant pel que fa empreses, posant l’exemple de l’OPA sobre Endesa de Gas Natural, com pel que fa a les seus corporatives estatals.

També recorden que el govern del Regne Unit ha proposat d’invertir a Catalunya. I en aquest sentit, recomanen l’article ‘Take a look at Catalonia‘, publicat a la web del govern britànic, ‘on en ple procés sobiranista fa diferents consideracions sobre les inversions que Catalunya ha atret durant el darrer any i sobre les fortaleses de l’economia catalana’.  

El responsable de la sectorial, David Ros, explica que han fet un seguiment, no exhaustiu, de les inversions a Catalunya des del passat 11 de setembre, entre les quals hi ha multinacionals del Japó, els EUA, els Emirats àrabs, Suïssa, Itàlia, Israel o Suècia. I recorda que Catalunya ‘va ser la tercera regió més important d’Europa en termes d’atracció de nous projectes d’inversió estrangera directa’.

El Cercle Català de Negocis ja va emetre ahir un comunicat en què també rebatia les paraules de Navarro, a qui acusava de parlar sense dades sobre les inversions estrangeres, i li recordava que que des de la passada Diada, empreses de tot el món han anunciat que invertiran 2.400 milions d’euros a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any