De vacances… al Lluçanès

  • Article d'Isaac Peraire, de Prats de Lluçanès

VilaWeb
Redacció
09.08.2013 - 18:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Potser es fa difícil parlar de vacances de la mateixa forma que es podia fer ben pocs anys enrere. En tot cas, m’atreveixo a fer-ho en el sentit tan ampli o estret com qualsevulla que ho llegeixi vulgui.

Al Lluçanès tenim tants, però tants (sense exagerar), tants indrets on anar a passar l’estona, a visitar, a conèixer… que els propis lluçanesos no en som prou conscients. A vegades, per fer vacances, per esbargir-nos o per passar una bona estona, no sabem on anar, i resulta que ben a prop hi tenim un lloc interessant de conèixer. Alhora, tenim amics d’altres llocs del país que els passa el mateix.
I està molt bé (és necessari) que els ajuntaments de la comarca i el Consorci del Lluçanès promocionin turísticament aquests elements, i ho fan (alguns amb més encerts que d’altres), però a més el que cal és que siguem tots plegats els que ens impliquem. I modestament crec que això es fa coneixent nosaltres mateixos el que ens envolta.
Si no sabem què fer, o si algú ens ve a visitar, no només l’hem de portar a fer el got al nostre bar de referència o a comprar un producte dels molts que tenim (que també és molt important fer-ho), sinó que hem d’aprofitar i portar-los al Safareig Públic de Prats, al Roure de la Senyora de Sant Boi, al Castell i al Claustre de Lluçà, als nuclis antics de Sant Feliu i Alpens, a Santa Margarita de Sant Bartomeu, al Pont Romànic de Sant Martí o al de Merlès, a la mateixa Riera, al Museu de Terrissa o la cripta d’Oristà, al Castell de Tornamira, als Munts, al Roc Foradat, a l’alzina bonica, al Gorg Negre…i un llarg etcètera.
Sentint-nos responsables també de fomentar la coneixença del territori, explicar d’on som, què tenim, fent córrer veus.. la nostra comarca serà encara més rica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any