Sant Roc 2013!

  • De nou arriba una de les festes més esperades pels arenyencs i arenyenques

VilaWeb
Redacció
09.08.2013 - 15:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un any més els arenyencs podrem gaudir de la tradicional sortida dels macips i macipes que com sempre omplen de vermell i alfabrega els carrers de la vila.

Els macips és la denominació que reben els joves solters arenyencs, que participen a la festa de Sant Roc, amb les almorratxes, ruixant gent i cases de la vila, en senyal de purificació. La festa, celebrada a Arenys de Mar des de les darreries del segle XVI, commemora la intercessió de Sant Roc que protegí els arenyencs davant les periòdiques epidèmies de pesta que assolaven el país.

Des de l’any 2005, les noies també poden fer la funció que fins aleshores estava reservada només per als nois, mentre que elles s’encarregaven només de fer la capta d’almoines.

Un any més podrem gaudir d’aquesta festa tant nostra. Aquest any s’ha optat per un cartell de menys provocatiu però que té un missatge de silenci per a tothom i és una referència a l’escultura de Bernini d’”Apolo i Dafne”.

El primer acte emmarcat en la festa de Sant Roc serà el va ser el passat dimarts a les 7 de la tarda a l’Espai Jove amb l’assaig per aprendre els goigs de Sant Roc. Tots els actes els trobareu a l’apartat de l’agenda al web de l’Ajuntament, destacar també que divendres 9 d’agost es farà l’entrega de l’Almorratxa d’Honor a Jaume Lloret. A banda de les activitats tradicionals hi destaca l’activitat que es durà a terme el dissabte anomenada “Blanc”, per fer-la desde el Patronat ens informen que cal anar vestit de blanc amb roba que es pugui tacar. Un cop a la plaça de l’Església s’explicarà el desenvolupament de l’acte on els assistents prendran part molt activa. La música, la llum i els colors es mesclaran en l’ambient per convertir-se en una experiència guaridora. Apta per a tots els públics.

També dissabte hi haurà el tast del Gintònic dels Macips (el gintònic d’alfàbrega), dimecres 14 arriben els gegants amb “La nocturna”, dijous arriba La Pesta a Arenys, el divendres 16 tocarà renovar el “Vot de vila”, que serà ja el torn dels Macips que aniran per tot arreu amb els tradicionals crits de Sant Roc! Sant Roc!! I dissabte clourà la festa l’Elecció de la Pubilla i l’Hereu 2013 d’Arenys de Mar.

Dit això que tingueu una molt bona Festa de Sant Roc!!!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any