Què determina els continguts i amics que apareixen a la pàgina d’inici de Facebook?

  • La revista Time publica els factors principals que influeixen en les actualitzacions que apareixen a cada compte

VilaWeb
Redacció
08.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En plena era d’internet i d’efervescència de les xarxes socials, hom es pregunta què i qui determina les notícies, imatges i comentaris que apareixen com a novetat al nostre compte de Facebook. Sempre són les actualitzacions més recents o en veiem també d’antigues? Amaga Facebook informacions que preveu que no ens interessen?

La revista Time analitza i enumera en aquest article els factors que determinen els continguts de la nostra pàgina d’inici. Intenta resoldre per què es prioritza la informació d’uns amics i no la d’uns altres i per què rebem notícies, sovint, d’allò que ens interessa. L’article original és del blocaire Fox Van Allen, al seu bloc Techlicious.

Els quatre factors clau

El factor principal són els continguts que veiem amb regularitat a la xarxa. L’equip de Facebook és capaç d’obtenir aquesta informació i fer aparèixer al nostre compte les novetats que s’hi relacionen.

No només es controlen els gustos, sinó també les seccions de Facebook que més interessen. Per exemple, si algú sol mirar els àlbums de fotografies dels amics, la seva pàgina d’inici s’omplirà amb actualitzacions d’imatges de les amistats. El mateix passa amb allò que no solem consultar: Facebook amaga les actualitzacions d’aquelles seccions que no ens atreuen.

La quantitat de ‘m’agrada’, comentaris i vegades que s’han compartit els continguts determinen que Facebook prioritzi aquestes publicacions o no. Com més populars siguin les nostres informacions, més visibilitat tindran a les pàgines d’inici del nostre cercle social. Fins i tot els continguts antics tornen a aparèixer si han estat seguits notablement.

En canvi, passa tot el contrari amb aquells comentaris o continguts que han estat amagats o considerats ofensius. Facebook els deixa de publicar a les pàgines d’inici.

Facebook, que s’ha convertit en una de les pàgines més ben posicionades a internet, controla tant allò que interessa i es prioritza com allò que produeix reaccions negatives, que queda ocult i perdut a les xarxes socials. De fet, s’ha convertit, com diu el mateix Van Allen, en una font important d’informació que no parem de consultar.

Podeu llegir més informació sobre els interrogants de Facebook al bloc oficial de l’empresa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any