El papa: ‘Qui sóc jo per a jutjar els gais?’

  • Defensa que siguin acceptats per la societat

VilaWeb
Redacció
29.07.2013 - 14:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dalt de l’avió que el va dur de Rio de Janeiro cap al Vaticà, el papa Francesc va dir ahir a periodistes d’arreu del món que ell no és ningú per a jutjar els homosexuals: ‘Si una persona és gai i busca el senyor i té bona voluntat, qui sóc jo per a criticar-lo?’. El pontífex va dir que els gais no haurien de ser marginats per la societat malgrat reconèixer que el catecisme de l’Esglèsia Catòlica considera pecat els actes d’aquesta orientació sexual. 

Aquesta va ser la seva rèplica quan els periodistes li van preguntar per què no havia opinat sobre l’aprovació d’una llei al Brasil que contempla el matrimoni entre persones del mateix sexe. També va criticar l’existència d’un lobby gai al vaticà ‘no perquè tinguin aquesta orientació sinó perquè cap lobby no és bo’.  

Els periodistes es van sorprendre de la bona predisposició amb què el papa va respondre les seves preguntes. També va parlar del rol de les dones a l’església: va negar que es puguin convertir en sacerdotesses però va dir que no era partidari de restringir el paper que tenen dins de l’església. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any