El foc d’Andratx, descontrolat, s’acosta a les dues mil hectàrees cremades

  • La policia imputa un home que cremava rostolls com a possible autor de l'incendi, que va fer desallotjar una vintena de persones i voluntaris de la finca de la Trapa, símbol del moviment ecologista balear

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.07.2013 - 09:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de primera hora del matí, quinze mitjans aeris i quasi tres-centes persones han treballat en l’extinció d’un foc de gran magnitud que es va originar ahir horabaixa a la Coma, una zona que es troba a un quilòmetre del municipi mallorquí d’Andratx. La policia creu que un home que cremava rostolls és el possible autor del foc, que hauria cremat fins ara quasi dues mil hectàrees i continua descontrolat.

Segons el GOB, l’incendi ja ha afectat una part important del terreny de la finca de la Trapa, que aquest grup va adquirir el 1980 i que ja va cremar el juny del 1994.

Les condicions de baixa humitat (30%) i les altes temperatures, juntament amb la dificultat orogràfica de la zona, dificulten les tasques d’extinció, on treballen des de primera hora quinze mitjans aeris i quasi tres-cents efectius entre bombers, policia, militars i membres de Protecció Civil.

La proximitat de les flames a algunes cases va fer que s’ordenés el desallotjament preventiu de quatre habitatges i l’evacuació de quinze persones de les zones de la Coma Freda i un grup d’onze persones més de la Trapa.

També es va tancar la carretera Ma-1031, entre es Capdellà i Andratx, i la Ma-10 entre els quilòmetres 94 i 110, entre Estellencs i Andratx. Alguns carrers del nucli d’Andratx, com el carrer de Barcelona, Pere Ferriol, la Senyera, la Font del Bosc, la Coma Freda i el Camí de Sant Elm, es van haver de tallar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any