Els espectaculars mosaics humans nord-coreans

  • Milers de gimnastes i estudiants celebren amb danses i moviments sincronitzats el naixement de Kim Il-sung

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El concepte coreà d’Arirang és difícil de traduir en un sol mot. La Wikipedia opta per descriure’n el significat: actuació artística de gimnàstica de grans masses. El festival Arirang se celebra anualment durant dos mesos seguits per a celebrar l’aniversari de Kim Il-sung (15 d’abril). Hi participen més de mil gimnastes que realitzen danses i moviments sincronitzats, mentre trenta mil estudiants, des de la graderia de l’Estadi Primer de Maig de Pionyang, formen mosaics gegants.

L’Arirang, famós pels espectaculars mosaics humans, acrobàcies i balls sincronitzats enmig d’efectes de llum i pirotècnics, es desenvolupa enguany del 22 de juliol al 9 de setembre i té una importància especial, perquè coincideix amb el seixantè aniversari, avui mateix, de l’armistici que va posar fi a la guerra de Corea (1950-1953). El govern va anunciar al començament de mes que el festival se centraria en els èxits de Kim Il-sung i el seu fill i successor, Kim Jong-il, com també en ‘l’aclaparadora victòria sobre els Estats Units’.

El festival de masses nord-coreà, la principal representació gimnàstica del món, es va començar a celebrar el 2002 per a commemorar el naixement del fundador del règim nord-coreà, Kim Il-sung, i es va dur a terme cada any fins el 2005. El 2006 no es va fer i el 2007 es va haver d’ajornar per les inundacions que van afectar el país. El 2007 va reprendre, fins ara.

El fotògraf i director de cinema alemany Werner Kranwetvogel va assistir-hi el 2005 i en va fer un interessant llibre de fotografies. També en proposa unes quantes en aquest àlbum fotogràfic.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any