Moros i cristians a la Vila Joiosa

  • L'espectacular representació del desembarcament sarraí es farà aquesta matinada entre castells de foc i mascletades

VilaWeb
Redacció
27.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta matinada es viurà a la Vila Joiosa (Marina Baixa) el moment culminant de les festes de moros i cristians, amb el desembarcament sarraí a la platja. Entre totes les festes de moros i cristians del País Valencià, les de la Vila Joiosa són les més espectaculars per la recreació aquàtica, però també pel nombre de participants que apleguen i pels quilos de pólvora que s’hi cremen.

Els actes començaran a les 18.00 amb l’embarcament de les companyies de contrabandistes, mariners, pirates i pescadors al port. A les 20.00 representaran un primer atac marítim que arribarà fins a les portes del castell cristià, a la platja principal. Però la recreació de la batalla viscuda el 1538 entre moros i cristians no començarà fins a les 04.45 i durarà fins a l’alba.

Llavors, una trentena d’embarcacions mores creuaran foc amb la defensa cristiana situada a peu de platja, amb simulacres de bombardeig i un espectacle de focs d’artifici. Amb la primera claror del dia l’exèrcit de la mitja lluna desembarcarà i començarà el combat, que acabarà a quarts de vuit del matí amb la conquesta del castell. Finalment, els cristians recuperaran el castell i expulsaran els moros diumenge a horabaixa, després d’haver recreat episodis històrics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any