Rajoy parlarà del cas Bárcenas al congrés l’1 d’agost

  • Serà un debat sense votació amb temps il·limitat per al president i dos torns de rèplica per a l'oposició

VilaWeb
ACN
23.07.2013 - 11:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dia 1 d’agost a les nou del matí serà quan començarà la compareixença del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, al congrés per a donar explicacions sobre el cas Bárcenas, segons ha anunciat el president de la cambra, Jesús Posada. Rajoy compareix per ‘informar sobre la situació econòmica i política a Espanya’, segons consta a l’escrit registrat pel secretari d’estat de relacions amb les corts, José Luis Ayllón. Serà un debat sense votacions ni propostes de resolució on Rajoy disposarà de temps il·limitat i l’oposició tindrà dos torns de rèplica.

Posada ha elegit la data en aplicació del Reglament del Congrés, que el dota de la potestat de determinar el dia en què ha de comparèixer el president espanyol quan aquest fa la sol·licitud en període extraordinari. 

El govern espanyol ha fet la petició apel·lant a l’article 203 del Reglament del Congrés, que fixa el format del debat. Serà similar a les compareixences que tenen lloc després dels consells europeus, és a dir, sense votació i amb temps il·limitat per al president.

Rajoy prendrà la paraula a les nou del matí i exposarà durant el temps que vulgui “la seva versió” sobre el cas Bárcenas, segons va apuntar ell mateix aquest dilluns. Posteriorment serà el torn de l’oposició. Tots els grups tindran un torn de rèplica de 10 minuts.

El president podrà tornar a prendre la paraula, novament amb temps il·limitat, per contestar tots els grups de l’oposició, i posteriorment hi haurà un nou torn perquè els portaveus de cada formació pugin de nou a l’estrada. Un cop finalitzat aquest segon torn de rèplica, Rajoy tancarà el debat.

Segons fonts del Congrés, serà un debat llarg que podria durar aproximadament sis hores. Gonts pròximes al president de la cambra baixa, Jesús Posada, han afirmat que el càlcul és que la sessió acabi a les tres de la tarda.

Compareixença al senat

Malgrat que la compareixença tindrà lloc davant el ple del Congrés, es produirà a l’hemicicle del Senat. El motiu són les obres de rehabilitació que tenen lloc a l’edifici històric de la cambra baixa, que encara s’allargaran alguns mesos i que ja van obligar a celebrar l’últim ple al Senat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any