‘Los miembros del Gobierno están mal pagados’

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Així ho deia (Levante-EMV 20 de juny) el sr. Alfonso Alonso, portaveu del PP al Congrés de Diputats! Només li faltava dir: i els preus dels nostres dinars i els dels gintònics al restaurant del Congrés, són massa cars! Però, com són capaços de burlar-se de la gent que està patint!

Fani Roig, secretària general de Càritas-València, fa uns dies denunciava públicament  el ‘desmantellament dels serveis socials’. I mentre milers d’estudiants abandonen la carrera per no poder pagar les taxes, el sr. Alonso creu que ‘los miembros del Gobierno están mal pagados’.

Com són capaços, tant el president de la Generalitat com els seus Consellers, de gastar-se 40 milions d’euros a l’any en la Fórmula 1 (El País, 14 de juny), mentre les ONG denuncien que al País Valencià es vulneren els drets bàsics dels més desfavorits?

Col·legis amb deficiències estructurals, persones que van a menjar a la Casa de Caritat, a la Creu Roja o als Bancs d’Aliments, aules prefabricades deteriorades, 800 centres de Salut que tancaran per les vesprades (com si a eixes hores no hi haguera urgències), problemes als conservatoris, impagament a les farmàcies, a les universitats, als dependents…. i ara resulta que ‘los miembros del Gobierno están mal pagados’!!
 
Com poden riure’s impunement de la gent que pateix? Com poden insultar amb la seua prepotència, milers i milers de persones que no poden arribar a final de mes, no amb el sou de ‘los miembros del Gobierno’, sinó amb una pensió de misèria?

Cada vegada, el Govern de la Generalitat i el del Sr. Rajoy s’assemblen més al ric de l’Evangeli ‘que vestia de porpra i lli finíssim i banquetejava cada dia esplèndidament’ (Lc 16: 19-31), mentre menyspreava el pobre Llàtzer, cobert de nafres, que, al seu costat, només podia menjar ‘del que queia de la taula del ric’!! I els membres del Gobierno (i els del Govern Valencià) insensibles al dolor dels qui no tenen pa a taula, només es preocupen del seu sou, ja que ‘están mal pagados’!!!
 
Com m’agradaria que els ministres i els consellers del País Valencià passaren un mes amb el sou d’un jove que no té treball i que veu com se li acaba el subsidi d’atur! O que anaren a dinar a la Casa de Caritat en compte del restaurant del Congrés. O que passaren un mes amb la pensió d’un ancià, que, a més a més, s’ha de fer càrrec de mantindre els fills, pel fet que no tenen faena. O amb els diners (la misèria de diners!) d’un malalt dependent!

Antonio Casanova, president de la Casa de Caritat de València, deia fa uns dies que no veu cap ‘llum al final del túnel, ni indicis de recuperació econòmica’, i per això demanava ‘un conclave a pa i aigua per als polítics’, perquè puguen trobar solucions a l’atur. Però en compte de tancar-se a pa i aigua fins que no troben una eixida a la crisi, ells només estan preocupats pel seu sou. Com poden mantindre una actitud tan indecent?

Els membres del govern central i els de la Generalitat em recorden els fariseus ‘que eren amants del diner’, i que es mofaven de Jesús, qui amb llibertat i valentia els deia: ‘Vosaltres sou qui vos feu passar per justos davant de la gent, però Déu coneix els vostres cors; perquè allò que és excel·lent entre els hòmens, és detestable als ulls de Déu’ (Lc 16:14-15).
   
Amb tantes persones que estan vivint al llindar de la pobresa, i el sr. Alonso només es lamenta pel fet que ‘los miembros del Gobierno están mal pagados’!! Quina actitud tan immoral i tan indecent per part d’aquells que haurien de preocupar-se del benestar de tots els qui passen necessitats !!

I és que, com deia el papa Francesc el passat dia 8 a l’illa de Lampedusa, ‘la cultura del benestar ens porta a pensar en nosaltres mateixos, ens fa insensibles al clam dels altres’. I com que el gobierno de l’Estat i els consellers de la Generalitat del País Valencià viuen bé i no els falta res, com que cobren puntualment i tenen cotxe oficial, s’han fet insensibles ‘al clam dels altres’. Sobretot dels pobres, dels dependents, dels pensionistes…         

‘En aquest món globalitzat’, deia el papa Francesc, ‘hem caigut en la globalització de la indiferència’. Per això el gobierno i els consellers valencians, miren pels seus sous, i amb indiferència es mostren insensibles a la situació dels ciutadans que viuen amb dificultats!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any