“Organitzar una trobada nacional és el màxim a què pots aspirar com a bastoner”

  • Entrevista a Jordi Pujol i Xavier Nualart, dels Estelladors de Prats de Lluçanès

VilaWeb
Meritxell Verdaguer / LaRella
03.07.2013 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jordi Pujol, Estellador des de la creació del grup, i Xavi Nualart, Estellador i nét del mestre bastoner Vicenç Riba, han estat els responsables d’organitzar la trobada nacional a Prats de Lluçanès.

Què us ha motivat a organitzar la 38ª Trobada Nacional de Bastoners?

Fa 25 anys que vam organtizar la primera trobada a Prats de Lluçanès, també hi vam ser tots dos, vam pensar que si no fèiem aquesta probablement ja no en podríem organitzar cap altra, per qüestió d’edat. És una bona manera de celebrar el 25è aniversari i organitzar la trobada és el màxim en el món bastoner.

Com es finança la Trobada?

La situació econòmica actual és diferent i malgrat hem sol·licitat alguns subvencions no sabem quan arribaran. Per poder finançar-la hem hagut d’augmentar el preu que paga cada bastoner pel sopar, aquesta vegada seran 7 euros a diferència dels 5 d’altres trobades. També hem rebut la col·laboració del Solc que aporta el grup musical Tururut Bonaigua, i també comptem amb la col·laboració de la Coordinadora de Balls de Bastons, a més d’empreses del poble que hi col·laboren a canvi de publicitat.        

Què fa falta per mantenir un grup de bastoners?

La veritat és que hem passat èpoques de totes maneres, amb més o menys gent, i ara ens trobem en un bon moment. La majoria dels nostres bastoners provenen del grup dels petits i arriben que ja saben ballar, només uns quants s’apunten de grans i els hi hem d’ensenyar els balls. Fins al moment la colla ha tingut 29 homes i 26 noies, a més de 16 músics.

 Per què us anomeneu Estelladors?

Als nostres inicis picàvem molt fort, érem tot homes d’uns 30 anys. En les actuacions sempre acabàvem trencant algun bastó i la gent d’altres pobles deien: “Ostres, com estellen!”, així que ens va quedar aquest nom. Ara però,  ja no piquem tan fort.   

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any