La independència balla amb l’stop motion’ de l’estelada humana d’Igualada [VÍDEO]

  • Us oferim el vídeo de l'stop-motion enregistrat el 18 de maig

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.06.2013 - 22:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La reivindicació de la independència que va inundar la plaça de l’Ajuntament d’Igualada el 18 de maig, amb dos mil participants que van formar una estelada humana, ja té el seu vídeo a punt. Aquest divendres s’ha instal·lat una pantalla de grans dimensions a la mateixa plaça, per projectar el vídeo i celebrar aquella fita.

Després d’aquesta estrena, la voluntat de l’organització és ‘fer córrer tant com sigui possible el vídeo a través de les xarxes, cercant la màxima difusió de l’esdeveniment i el seu objectiu: mostrar al món la decidida voluntat del poble de Catalunya per aconseguir la independència’.

Centenars de fotografies formen l’stop-motion

Els colors vermell, groc, blau i blanc van tenyir la plaça durant tot el matí del 18 de maig, seguint les instruccions perquè una vintena de fotògrafs poguessin captar cada instantània. D’entre els milers de fotografies realitzades, se n’han seleccionat uns centenars i s’ha editat el vídeo a través de la tècnica de l’stop- motion.

Estelada Humana Igualada va ser una idea impulsada per un grup d’igualadins per fer el primer stop-motion per la independència de Catalunya. L’esdeveniment es va organitzar a través de la pàgina web i les xarxes socials twitter i facebook.

Manifest de l’Estelada Humana

Abans de la projecció del vídeo de l’stop-motion s’ha llegit un manifest i s’ha pogut veure un ‘making off’ del dia 18 de maig. A continuació podeu llegir el manifest íntegre:

‘Quan el mes de febrer va sorgir la idea de fer una estelada humana, a cap de nosaltres no ens movia cap altre motiu que el de la reafirmació de pertinença al país. Volíem fer visible el nostre desig de compartir aquest anhel de llibertat que omple carrers, places i viles de punta a punta del nostre país. I fer-ho des d’Igualada i amb la gent d’Igualada, la nostra comarca i tots aquells altres amics que ens volguessin acompanyar.

Perquè aquest anhel és la clau de tot el que està passant i estem vivint, d’aquesta extraordinària mobilització, de la que som i ens sentim protagonistes.

Una mobilització, ja sigui en manifestacions que apleguen centenars i centenars de milers de persones i omplen una ciutat com Barcelona, fins les consultes populars, les estelades d’espelmes i, com en el nostre cas, el que avui presentem, l’Estelada Humana, que es caracteritza pel seu caràcter profundament democràtic i pacífic. És impossible que existeixi al món un projecte que generi al món la il·lusió que en aquests moments genera el nostre procés cap a l’estat propi i ho faci amb uns valors com els que compartim nosaltres: democràcia, llibertat, respecte.

Malgrat això, Catalunya, i els catalans, hem estat (i som) sistemàticament “estigmatitzats” pel sol fet de ser-ho. Hem patit (i patim) un espoli sense precedents al món, que ens empobreix dia a dia, i que ens afecta directament a tots i cadascun de nosaltres, i que fa que el fruit del nostre esforç i treball se l’emportin els de sempre emparat amb els arguments de sempre o els que siguin: avui li diuen la Constitució, ahir li deien dret de conquesta.

Hem sigut (i som) víctimes (en paraules del periodista Jaume Clotet, que va compartir amb nosaltres l’Estelada Humana), d’un implacable genocidi invisible: cultural, lingüístic, social, econòmic…

L’important, però, és que estem posant fi a tot això. Hem dit prou! I hem perdut la por. Com va insistir Salvador Cardús des del balcó d’aquest ajuntament: No tenim por!

Joan Sales, a Incerta Glòria, deia: ‘Des de fa 500 anys, els catalans hem estat uns imbècils. ¿Es tracta, doncs, de deixar de ser catalans? No, es tracta de deixar de ser imbècils.’

………………………………………………………….

Som aquí, tossudament alçats,

proclamant el nom, el temps i el lloc

que ens dol i pertany,

si vols amb els punys oberts,

si cal amb els punys tancats,

per mor que el somni que tenim junts es faci possible.

………………………………………………………………..

Guanyarem!! Visca Catalunya lliure!

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any