Compromís porta Escola Valenciana i les societats musicals a la reunió amb Wert

  • Baldoví explica que és la millor manera d'explicar al ministre espanyol la realitat cultural valenciana

VilaWeb
Redacció
27.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El representant de Compromís al congrés espanyol, Joan Baldoví, es reuneix avui amb el ministre de Cultura espanyol, José Ignacio Wert. La trobada forma part de la tongada de reunions del ministre amb els partits polítics per explicar-los les seves raons per a impulsar la nova llei educativa. Baldoví hi va acompanyat del president d’Escola Valenciana, Vicent Moreno, i del president de la Federació de Societats Musicals valencianes (FSMCV), Josep Almeria. El propòsit és que expliquin directament a Wert la realitat cultural valenciana i ‘l’atac directe’ per a la formació musical i l’ensenyament en valencià que significarà la nova llei.

‘Qui pot explicar més bé quin mal pot fer la reforma de Wert són els afectats directes: les escoles de música, les societats musicals i, és clar, Escola Valenciana. Pensem que poden fer una exposició molt clara al ministre de la realitat cultural i educativa del poble valencià, de la importància que tenen en la cultura i en l’educació les nostres bandes i l’ensenyament musical i de com l’escola en valencià ha servit per a recuperar la nostra llengua i, al mateix temps, estimula i fomenta l’estudi i el coneixement de més llengües.’ Això ho va dir ahir Joan Baldoví, que afegí que la reforma era un retrocés i un atac als signes identitaris valencians. 

També s’exclamà que Compromís no podria tenir ponents en les cinquanta compareixences que es farien al congrés, on parlaran experts i implicats en la reforma educativa. ‘De les cinquanta compareixences, el PP se n’ha adjudicat quasi la meitat. Les altres formacions han acaparat pràcticament la resta i n’han deixat sols tres al grup mixt, on no hem tingut finalment opció de fer cap proposta. Compromís volia que hi participàs el Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV), per a deixar clara la posició contrària i pràcticament majoritària dels docents del País Valencià a la contrareforma educativa de Wert.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any