Adéu Reader. Hola Feedly, Flipboard, Pulse…

  • Google tanca el seu lector de RSS per poc ús i massa cost

VilaWeb
Redacció
01.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El cost de manteniment de la infrastructura per a protegir la intimitat dels usuaris i la poca rendibilitat econòmica són els dos principals motius pels quals el gegant Google va decidir de tancar el seu lector i agregador de RSS, el Reader. En l’anunci, fet uns quants mesos enrere, s’indicava una data de tancament: l’1 de juliol de 2013. Per Google, doncs, era massa costós de disposar d’un servei obert el 2005 i infrautilitzat segons els paràmetres de la companyia.

I encara més si es té en compte que hi ha alternatives al mercat molt més completes i vistoses, com ara Flipboard, Pulse, Zite i Currents, de Google mateix, que converteixen les webs que seguim en format de revista.

Algunes altres empreses, just després d’anunciar-se la fi del Reader, es van afanyar a presentar-se com l’alternativa ideal en el camp dels lectors de notícies i blocs senzills i bàsics. És el cas de Feedly, TheOldReader, GoodNoows, NewsBlur, FlowReader i AOL: en tots, la importació de les dades i fonts del compte de Google és ben fàcil i completa. Des de fa pocs dies, s’hi ha afegit el clon propi del portal social d’agregació de notícies Digg, amb la mateixa filosofia que la resta de lectors emergents: oferir una eina simple, lleugera, optimitzada i ràpida.

El Reader és sols un dels molts serveis que Google ha tancat des que va començar les anomenades ‘neteges de primavera’, el 2011: en dos anys n’ha eliminats setanta, la majoria coneguts únicament per desenvolupadors; la resta foren desactivats per manca d’impacte al mercat en termes d’usuaris i monetaris.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any