El PSC no vol ser al Pacte Nacional pel Dret de Decidir

  • Els socialistes retreuen al govern que 'no sigui neutral' i diu que ha obviat les condicions que Navarro va posar per poder assistir a la reunió

VilaWeb
Redacció
18.06.2013 - 18:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSC no formarà part del Pacte Nacional pel Dret de Decidir. Aquesta és la posició definitiva que la cúpula ha anunciat avui, després de conèixer que la primera reunió se celebrarà el dia 26. El portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, ha justificat l’absència del seu partit al Pacte al·legant que ‘no s’han complert les condicions’ que va posar el líder dels socialistes, Pere Navarro, per poder participar-hi.

‘El govern no és neutral, segueix prefigurant el resultat de la consulta, està en marxa el Consell per a la Transició Nacional i es continuen construint estructures d’estat’, ha criticat Lucena, que tampoc no veu acceptable que el Pacte es reuneixi al Parlament.

Hi haurà 25 entitats

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat que el Pacte Nacional pel Dret de Decidir es constituirà el pròxim 26 de juny al parlament amb la presència d’unes 25 entitats. Es tracta del ‘grup inicial’ d’associacions que formaran part del pacte però Homs ha explicat que s’anirà eixamplant després de la seva constitució. El conseller de la Presidència ha dit que li agradaria que el PSC hi participés, de la mateixa manera que hi haurà representants socialistes a la comissió parlamentaria, i ha incidit en què s’han escollit les entitats en base a dos criteris. Les que son més representatives i també tenint en compte que hi hagi pluralitat i entitats ‘de tot signe’.

 

INFORME: El PSC de Pere Navarro, en un atzucac

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any