Dimiteix en bloc el patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de Sant Pau

  • Consideren que el centre viu un blocatge i critiquen que les darreres imputacions donen una imatge negativa

VilaWeb
ACN
07.06.2013 - 17:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els membres del patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de Sant Pau han presentant conjuntament la seva dimissió irrevocable, segons ha informat el centre hospitalari. El patronat ha fet una reunió extraordinària on han presentat la dimissió i després l’han comunicat al Protectorat de Fundacions. Els dimitents entenen que el centre es troba en una situació de blocatge i que necessita de l’aplicació de ‘mesures urgents que assegurin la seva viabilitat futura com un dels hospitals de referència de tot Catalunya’. Afegeixen que l’encausament judicial de set persones aquesta setmana ‘no fa altra cosa que oferir una imatge negativa’ del centre i treballadors.

Aquesta decisió es produeix després que aquest dimarts el jutge de Barcelona que investiga les obres del nou hospital de Sant Pau cités a declarar com a encausats set persones per un presumpte delicte de malversació de fons públics i prevaricació, entre els quals destaquen Josep Prat, ex-president de l’Institut Català de la Salut (ICS), i Xavier Casas, ex-tinent d’alcalde de Barcelona.

El passat 12 d’abril aquest mateix patronat va sol·licitar al Protectorat de Fundacions de la Generalitat la intervenció del centre, petició que encara ‘no ha estat atesa’, informa el centre.

La Generalitat assegura que l’hospital estava en risc d’insolvència futura

El director general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, Santiago Ballester, ha assegurat que l’Hospital de Sant Pau està en ‘risc d’insolvència’ futura i la situació de bloqueig que viu fa impossible el compliment del pla de viabilitat. Aquestes dues raons han portat el Protectorat de Fundacions a instar el Patronat de la Fundació del centre sanitari el concurs de creditors. Ballester ha explicat que aquest patronat havia demanat la intervenció judicial però en analitzar la documentació i constatar el risc d’insolvència ha conclòs que ‘no hi ha una altra opció’ que el concurs. Ha dit que tot i la dimissió els patrons ho són en funcions i que és obligatori demanar el concurs.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any