Un gran concert per a reivindicar el nom de País Valencià, contra el vet del PP

  • VilaWeb us ofereix en directe el concert 'Ontinyent, poble del País Valencià' · Entre els artistes que hi actuen de franc, Feliu Ventura, Andreu Valor, Hugo Mas, Tomàs de los Santos i Borja Penalba

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Tretze grups i artistes protagonitzen avui a Ontinyent un concert gratuït en defensa del nom de ‘País Valencià’, contra el vet imposat pel PP a les Corts. A les sis de la vesprada als jardins de la Glorieta, Pep Gimeno ‘Botifarra’ obre les actuacions, que s’allargaran fins a les deu del vespre, amb Feliu VenturaTomàs de los Santos i Borja Penalba, Tashkentila Trocamba MatanuscaKaoba, Carles Pastor, Neuròtics, Mal Abuso, La Marabunta, Toni de l’Hostal, Andreu Valor i Hugo Mas. Pepe Pla, regidor de Joventut i d’Eduació, àrees que organitzen la convocatòria, diu que no es tracta d’un concert reivindicatiu, sinó ‘de normalització del terme País Valencià’.

A més de les actuacions, hi haurà paradetes d’artesania i un espai pictòric on els assistents podran fer intervencons artístiques.

La convocatòria respon a l’ofensiva del PP contra l’ús de ‘País Valencià’. Recordem que des del 15 de maig és prohibit de fer servir el nom de ‘País Valencià’ a les Corts i al Consell. Ho va aprovar el PP, que va fer valer la seua majoria per tirar endavant la proposició no de llei que insta que les institucions i el Consell no tramiten cap iniciativa parlamentària o escrits que ‘no respecten la denominació oficial de Comunitat Valenciana o la substituïsca per una altra’ com País Valencià. La proposició es va aprovar amb els 47 vots del PP a favor i els 37 vots de l’oposició en contra.

L’objectiu de l’acte d’avui és dir al govern que ‘hem estat, som i serem País Valencià’, i que la prohibició d’aquest nom té el rebuig de bona part de la societat. En parlava a VilaWeb Pepe Pla, regidor de Joventut, Educació i Esports, que remarcava la implicació de músics i societat en aquest acte. Es tracta d’una resposta immediata a la decisió del govern i un ‘gest de normalització més que no de reivindicació’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any