Teresa Forcades omple la plaça Gaudí de Vic

  • “La independència és una oportunitat única d’aconseguir un model de justícia social”

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.06.2013 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de mil persones van assistir dijous a la presentació del Procés constituent a la plaça Gaudí de Vic en un acte titulat “Independència i canvi social”. Les intervencions van començar amb la lectura d’un manifest de condemna d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme d’Osona per l’assassinat del jove francès Clément Meric a mans d’uns neonazis, llegit per Itziar Cedar. Tot seguit Josep Comajoan, presentador de l’acte, va donar la paraula a la primera ponent, Esther Vivas, activista i experta en moviments socials, que igual com el segon ponent, Josep Bel, activista i sindicalista, va posar èmfasi en la importància dels moviments socials per canviar la situació actual.

Forcades va citar com a punts centrals del Procés constituent la subjectivitat política, animant a prendre consciència del moment i a implicar-se per bastir l’alternativa, el valor de la diversitat com a motor del canvi i la urgència del procés. Per la Teresa, “la independència és una oportunitat única d’aconseguir un país que sigui un model de justícia social”. A Catalunya tenim un 30% de pobres i un 12% de persones que ja viuen en la misèria. A Veneçuela, ara, estan en el 20% i el 7%”, va dir. Forcades va qualificar d’engany “la idea que el capitalisme és el millor defensor de la llibertat”, i va esmentar el desmantellament progressiu del model de sanitat pública. “Defenso, amb dades, que el sistema públic és més just, menys costós i més eficient”, va dir. També va defensar la seva, ara ja, popular sentència “farem la revolució i la tornarem a fer”. Tot seguit hi va haver un torn de preguntes per part dels assistents.

L’acte va estar organitzat a títol personal per Àngel Amargant i Marta Huguet, que no descarten organitzar més xerrades crítiques aquest estiu a les places de Vic, ja que segons ells és una forma de fer poble i portar el debat a les places.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any