S’ha mort el noi agredit per l’extrema dreta a París

  • Clément Méric era un militant d'esquerres antifeixista · Hi ha vuit persones detingudes, entre les quals un espanyol

VilaWeb
Redacció
07.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Clément Méric, un militant d’esquerres de dinou anys, es va morir ahir arran d’una agressió brutal d’un grup d’extrema dreta. Els fets van passar dimecres en ple centre de París. Vuit individus d’entre vint anys i trenta han estat detinguts com a presumptes autors de l’assassinat. El principal acusat, segons alguns mitjans, és espanyol. Méric, que era estudiant de la prestigiosa universitat Sciences Po, es trobava en estat de mort cerebral des d’ahir al vespre, a l’hospital la Pitié-Salpêtrière.

Els detinguts estan en presó preventiva mentre esperen de comparèixer davant el jutge. Els investigadors han recollit dades i imatges dels suposats agressors i hi veuen vincles amb les Joventuts Nacionalistes Revolucionàries, grup d’extrema dreta.

El primer ministre francès, Jean-Marc Ayrault, va dir ahir que volia eradicar els grups d’extrema dreta i que esperava que el govern trobés els mitjans de fer-ho. ‘He demanat al ministre d’Interior i a la de Justícia que estudiïn com es poden tallar a trossos, d’alguna manera, democràticament, sobre la base del dret, aquests moviments d’inspiració feixista i nazi que perjudiquen la república. La nostra responsabilitat no és tan sols vetllar perquè aquestes idees no prosperin, sinó trobar les respostes jurídiques, polítiques, perquè tots aquests moviments racistes, antisemites i homòfobs siguin combatuts.’   

Vídeo de l’homenatge a Clément Méric, milers de persones cridant ‘No passaran’ a París.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any