Les lluites mai no són fàcils, però tampoc inútils

VilaWeb
EUPV Ontinyent
23.05.2013 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Moltes vegades, les mobilitzacions ciutadanes davant les injustícies són àrdues i dures. Sovint ens preguntem si tant d’esforç serveix realment per a canviar les coses: la resposta sempre és positiva. Encara que de vegades no es guanye la batalla, trobem motius suficients per a seguir lluitant i reivindicant allò que creiem de justícia.

Just és això que han fet i continuen fent des de la Plataforma del Fem a la Vall d’Albaida un grup de persones que s’han enfrontat a la taxa abusiva que el Consorci volia imposar a la la Vall d’Albaida, una mesura que, a més a més, deixaria sense existència el nostre Pla de Minimització de residus comarcal en favor d’un amiguisme caciquil que ens vol imposar Conselleria. L’oposició d’aquesta Plataforma sembla que està donant fruits. Si recordem, aquesta taxa amenaçant ja sobrevolava el 2012 la nostra comarca, però gràcies a l’oposició ciutadana i a algunes forces polítiques la taxa no fou aplicada. Ara, hem vist com els 34 pobles que conformen la nostra comarca han estat exclosos del Padró que la Diputació ha fet públic per a girar els rebuts corresponents al fem del Consorci.

Si es confirmara aquesta situació, possibilitaríem que el Pla de Minimització de residus de la Vall d’Albaida, que fou confirmat al Ple de la Mancomunitat a proposta d’EU, continue fent la seua tasca i tenint completa vigència.

No obstant això ens caldrà continuar mobilitzant-nos sense baixar la guàrdia vist el suport a les accions previstes i convocades per la Plataforma del Fem als diferents pobles que conformen la comarca.

Això ens dóna mostres que les lluites, malgrat no ser fàcils, mai no són un destrellat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any