La policia escorcolla les cases de Maria Antònia Munar i l’ex-conseller Miquel Nadal

  • Hi buscaria diners en efectiu provinents del cobrament de comissions

VilaWeb
Redacció
20.05.2013 - 19:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia judicial ha escorcollat per ordre del fiscal Pedro Horrach les cases a Costitx i Palma de Maria Antònia Munar, ex-presidenta del parlament balear i cap de la desapareguda Unió Mallorquina (UM), i el pis a Palma de Miquel Nadal, ex-conseller de Turisme del govern. Els agents hi cercaven diners en efectiu provinents de cobraments de comissions.

L’ex-presidenta del Consell de Mallorca i del parlament ha revelat posteriorment que els agents ‘se n’han endut retalls de diaris i escritures públiques’ de les seves propietats.

En declaracions a Europa Press, Munar ha considerat que l’escorcoll de les seves cases és una actuació normal arran de la denúncia presentada avui mateix al jutjat per l’ex-conseller insular de Territori Bartomeu Vicens, respecte a suposades irregularitats comeses en la venda del solar de Can Domenge a la meitat del preu estipulat. Vicens admet que ell, Munar, Nadal i UM es van repartir 3,8 MEUR pel terreny.

Cal recordar que Vicens va ser condemnat el 2010 a tres anys de presó i sis mesos d’inhabilitació absoluta per un delicte de malversació en el cas Son Oms, si bé té unes altres causes pendents per les quals podria ésser condemnat a vint anys.

Nou judici a Munar i Miquel

L’escorcoll ha tingut lloc després de saber-se que l’Audiència de Palma començarà el 5 de juny justament el judici del ‘cas Can Domenge’, que farà seure al banc dels acusats per segona vegada Munar per la venda presumptament corrupta del solar que dóna nom al procediment.

També s’acusa en el mateix cas l’ex-vicepresident del govern balear Miquel Nadal.

Anteriorment, la secció segona de l’Audiència va condemnar el 16 de juliol passat Munar a cinc anys i mig de presó pels delictes de malversació contínua, prevaricació, frau a l’administració i falsetat en documents oficials, en el marc del ‘cas Maquillatge’, que investigava un desviament de 240.000 euros públics.

A més, la va condemnar a una multa de 54.000 euros pel delicte de negociacions prohibides a funcionaris, com també a la inhabilitació especial per a la feina o càrrec públic per un període de dos anys i mig.

Per la seva banda, Miquel Nadal va ésser condemnat a dos anys i set mesos de presó pel mateix cas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any