El govern espanyol justifica que Llanos de Luna retés homenatge a la División Azul nazi

  • Diu que el 2004 ja es va fer desfilar un membre de l'associació el dia de la hispanitat

VilaWeb
ACN
17.05.2013 - 16:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol no desautoritza María de los Llanos de Luna, ni la destituirà, tal com demana la Generalitat, per haver participat en un acte de la guàrdia civil on es va lliurar un diploma a la Hermandad de Combatientes de la División Azul nazi. Fonts de La Moncloa que cita l’ACN donen per tancada la qüestió amb el comunicat que va fer la guàrdia civil ahir, on adduïa que en aquell acte també s’havien homenatjat aviadors de la república, i recorden que un ex-membre de la División Azul ja va desfilar en els actes del dia de la hispanitat del 2004, quan José Bono era ministre de Defensa .

L’executiu espanyol lleva importància a la polèmica que ha causat l’actuació de Llanos de Luna i no fa cas de les demandes de la vice-presidenta catalana, Joana Ortega, que n’ha demanat avui mateix la destitució tot recordant que la delegada del govern espanyol acostuma a ferir els sentiments dels catalans’. Ortega ha recordat que no és la primera vegada que Llanos de Luna actua en aquesta direcció i que, en comptes de solucionar els problemes dels ciutadans, en crea de nous.

El govern espanyol diu que ja havia passat anteriorment que un membre de la División Azul fos honorat en un acte oficial. I destaca que l’any 2004, quan Bono era ministre de Defensa espanyol, va convidar una representació d’aquest cos a participar en els actes del dia de la hispanitat. A més, remarca que la guàrdia civil ja va donar explicacions aquest dijous en un comunicat on afirmava que totes les associacions que van participar a l’acte són ‘legalment i degudament regulades’ i que l’acte no tenia rerefons ideològic.


Informació relacionada: El govern espanyol paga subvencions a la Hermandad de la División Azul

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any