Cinc propostes engrescadores i una cançó esperada

VilaWeb
Redacció Pebrella
14.05.2013 - 16:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sota aquest títol enigmàtic s’amaga una entrevista que, a força de defugir els esquemes elementals del gènere, busca una funcionalitat pedagògica allunyada de fantasmes adoctrinadors (abstindre’s  controls educatius repressius). Es tracta d’una proposta que intenta animar el sector docent a participar en una faceta formadora que sol estar  allunyada de l’estricta disciplina curricular. L’entrevista, de perfil molt obert, formula esbossos de preguntes amb la intenció d’oferir alternatives d’oci a l’alumnat. Com que no es realitza en directe, facilita la resposta meditada a una pregunta indefinida però suggerida entre un ampli ventall de possibilitats.  

Com vos n’haureu adonat, el títol emula l’obra mestra del xilé Neruda ‘Veinte poemas de amor y una canción desesperada’. Li copiem la proposta d’oferir cinc suggeriments de caràcter pràctic per a rematar-los amb el simbolisme poètic de la idea representat amb la cançó. El llibre de poemes més conegut de Neruda presumeix de vocabulari senzill i directe, que, com la nostra proposta vol facilitar l’acte comunicatiu per a unir dues generacions.

Saber com podria créixer aquesta criatura era tot un dilema que estimula la pròpia redacció de la revista. No són moltes les persones que s’han atrevit a modelar aquest projecte, però som conscients que han superat la prova amb nota.

A l’espai que ens cedeix mensualment Vilaweb fem cinc cèntims de la iniciativa perquè ho comproveu. 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any