El govern espanyol invoca ‘la supremacia de la constitució’ contra el parlament

  • Sáenz de Santamaría obre la porta a impugnar també la comissió sobre el dret de decidir aprovada dimecres

VilaWeb
Redacció
10.05.2013 - 13:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després d’haver aconseguit que el Tribunal Constitucional suspengui la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya, el govern espanyol ha dit que tenia la intenció d’impugnar també la comissió parlamentària sobre el dret de decidir –signada per CiU, ERC, PSC, ICV i CUP– i aprovada al parlament aquesta setmana. I podria passar el mateix amb el Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN). Així ho ha reconegut la vice-presidenta de l’executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, que ha dit que actuaria de la mateixa manera que amb la declaració de sobirania: posant-ho a anàlisi dels serveis jurídics perquè l’advocat de l’estat acabi presentant el recurs.

Ara, també ha dit que segurament la demanda d’impugnació s’incorporarà al recurs presentat al TC contra el decret de sobirania, perquè veu que es tracta d’una iniciativa derivada de la declaració mateixa.

Totes les decisions que es derivin de la declaració de sobirania seran recorregudes al TC, ha dit la vice-presidenta espanyola, i això inclouria també el Consell Assessor per a la Transició Nacional.

Sáenz de Santamaría ha estat contundent quan ha dit que el govern espanyol no permetria que es prenguessin més decisions per part de la Generalitat de Catalunya o del Parlament en la línia de la declaració de sobirania. ‘Quan no es compleixin les regles del joc recorrerem al Tribunal Constitucional perquè es garanteixi la supremacia de la constitució i perquè cap espanyol vegi afectats els seus drets’, ha dit la vice-presidenta espanyola.

Ahir la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va defensar que la declaració de sobirania suspesa ahir pel Tribunal Constitucional continuava vigent.


Més informació:

David Fernàndez: Què faran, enviaran la Brunete al Parlament?

Josep M. Reniu: ‘La ruptura passa pel no acatament’

Ferran Requejo: ‘Hi haurà un moment de ruptura democràtica’

Carles Boix: ‘El seu camí porta a la inhabilitació del president Mas’

Editorial de Vicent Partal: Contra la imposició, la desobediència

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any