Vic batejarà els nous gegantons de la ciutat el 18 de maig

  • L'acte serà presidit pels alcaldes de Vic i Berga

VilaWeb
Redacció
08.05.2013 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El proper 18 de maig, a partir de quarts de dotze del matí, es donarà el tret de sortida a una jornada completa dedicada al bateig dels nous gegants petits de Vic. La Colla dels Geganters del Carrer de la Riera va posar en marxa la creació dels nous gegants petits ara fa més d’un any. En un primer moment, es van dedicar  a buscar recursos econòmics per poder finançar el projecte i un cop aconseguits es va iniciar el procés de creació d’aquests gegantons, que s’ha allargat fins a gairebé 9 mesos.

Roger Albert de la Colla dels geganters del carrer de la Riera va exposar que l’impuls d’aquesta iniciativa respon a tres motius: d’una banda, recuperar aquelles figures històriques que havien format part de la faràndula de la ciutat en algun moment, doncs són rèpliques dels actuals gegants de Vic amb la vestimenta que portaren des de l’any 1862 fins al 1890. D’altra banda, també “es pretén anar creant escola, promovent i dinamitzant la participació activa dels més petits, no només a la mateixa colla, sinó també en totes aquelles activitats de cultura popular i tradicional que es facin a la ciutat de Vic”. I per últim, crear el seguici infantil de la ciutat, recuperant totes les peces actuals en format petit perquè puguin ser portats pels més joves de la ciutat. En aquest sentit, es va anunciar que enguany, per primera vegada  i durant la Festa Major de Vic, sortirà la Xurriacada Infantil.

El dia del bateig:

Els nous gegants petits de Vic seran apadrinats pels gegantons de la Patum Infantil de Berga, que surten per primera vegada de la seva ciutat, fet que representa un honor per a la ciutat de Vic.

Els actes començaran el proper dissabte, dia 18 de maig a les 11.30 h amb un seguici que iniciarà el seu recorregut a l’Ajuntament de Vic. Hi haurà els alcaldes de Vic i Berga, Josep M. Vila d’Abadal i Juli Gendrau, respectivament.  El gruix principal dels actes, i el bateig dels gegantons es portarà a terme a la plaça de la Catedral.

Les activitats continuaran a la tarda amb un plantada de gegantons i figures infantils, amb convidats d’arreu de Catalunya, una cercavila infantil, animació per als més petits i una xocolatada popular.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any